Мерките на първо време, които предлагаме, са за овладяване на

...
Мерките на първо време, които предлагаме, са за овладяване на
Коментари Харесай

Енергийните доставки и пенсиите предизвикаха страшен скандал между ГЕРБ и ПП в ефир


Мерките първоначално, които предлагаме, са за преодоляване на инфлацията. Не можем да приказваме, че ръководството няма отношение към инфлацията. Цените на електрическата енергия, ограничения за бизнеса, преструктуриране на фонд „ Енергийна сигурност “ с цел да има опция за отплата и за газ, са част от предложенията на ГЕРБ-. Това съобщи лидерът на листата на ГЕРБ-СДС в Добрич Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 година в гр. София. От 2017 година до декември 2019 година е в предаването „ Лице в лице “ по БТВ в границите на избирателен спор.

„ Ако имаше по-рано обезщетения за газа, нямаше да се стигне до тези равнища на инфлацията сега. Трябва да се проверява какво се случи по време на ръководството на четворната коалиция. Добре е да забележим дали е била нулева толерантността към корупцията, тъй като има данни, показващи, че това не е тъкмо по този начин “, акцентира тя.

„ Хората са рационални и няма да повярват на лъжите на. Наивно е да се има вяра, че в случай че Бойко Борисов пристигна на власт, незабавно цените на бензина ще паднат. Това са тотални нелепости “, съобщи в отговор лидерът на листата на Политическа партия „ “ в Ловеч Искрен Арабаджиев.

По думите му ограниченията за обезщетения на бизнеса не са закъснели. „ Първо трябваше да се види дали те са финансово устойчиви. Инфлацията сега в целия свят е поради енергоизточниците. Друга причина е, че огромният диверсификатор Борисов, когато си тръгваше от власт ни остави 90% от газа да купуваме от Русия “, акцентира той.

„ Има и локален съставен елемент за инфлацията, само че огромната част е върху енергоизточниците. Тотална неистина е за медиаторите. Целият газ, който купуваме е през борсата и на най-хубавата цена сега “, акцентира представителят на Политическа партия.

Сачева не се съгласи и добави, че нееднократно са показвали документи за това, че продължаваме да купуваме съветски газ през медиатори. „ Откакто не сте на власт бензинът стартира да пада “, отсече тя и го попита за какво газовата връзка още не е приключена, година и половина по-късно. Най-важните стъпки бяха господин Петков да отиде при една празна тръба и да завърти крана. Това ясно демонстрира коя е диверсификацията, към което вие се стремите “, разгласи Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 година в гр. София. От 2017 година до декември 2019 година е.

„ Големият въпрос е за какво не обявихме интернационален дълготраен търг още през април-май месец? Защо тръгнахме танкер по танкер да уреждаме въпроса “, чуди се Сачева.

Арабаджиев добави, че моментът не е бил подобаващ за подобен търг, също така цените на тържищата са се нараснали.

Темата бе отклонена към приходите на пенсионерите.

„ Пенсионният модел беше разрушен и тотално негарантиран от четворната коалиция. Ние неведнъж алармирахме, че се вършат необезпечени финансирания “, предизвести Сачева.

Арабаджиев разясни, че са заварили тежко завещание от. Това е наложило да се усилят стремително пенсиите. „ Заварихме и три изчезнали години в индексациите на пенсиите. Ние в действителност увеличихме пенсиите за 7 месеца спрямо цялото ръководство на. Може би това се дължи на вашия мижав интерес към увеличението на пенсиите през двата ви мандата “, обясни той.

Сачева укори съперника си в популизъм. Тя не се съгласи, че не са вдигали пенсиите. „ Пенсиите бяха увеличени с 20% през 2009 година От 1 октомври 1/3 от българските пенсионери единствено ще получат нарастване на пенсиите “, заяви Сачева.

„ Откакто не са на власт в бюджета са влезни над 15 милиарда лв. от усъвършенствана събираемост на приходите. Тези средства отиват при хората. Това е политиката на Политическа партия, а не 12 години постоянна беднотия при “, отговори ѝ Арабаджиев.

„ Ние ще продължим със прекъсването на течовете и кражбите, няма да рекетираме компаниите, имаме растеж на производството. Изчисленията ни демонстрират, че приходите могат да порастват. Напълно допустимо е минималната работна заплата да стане 1500 лв.. Стремим се към по-добро систематизиране на средствата “, изясни лидерът на листа от Политическа партия.

Сачева се изненада от тези прогнози. Тя уточни, че в страната има икономическа неустойчивост. „ 12 милиарда лв. недостиг е вашият резултат “, захапа го водачът на листа от ГЕРБ-.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР