Мерките, които бяха взети у нас в борбата с COVID-19,

...
Мерките, които бяха взети у нас в борбата с COVID-19,
Коментари Харесай

Борисов: Мерките, които бяха взети у нас в борбата с COVID-19, са навременни, точни, прецизирани и съобразени с народопсихологията

Мерките, които бяха взети у нас в битката с COVID-19, са навременни, точни, прецизирани и съобразени с народопсихологията. Това сподели министър председателят Бойко Борисов от парламентарната естрада по време на чуването му от депутатите.

" Мерките са съобразени напълно с рекомендациите на СЗО. Затова създадохме Националния спешен щаб с най-хубавите експерти ", сподели още Борисов. И акцентира, че по данни на Европейския център за надзор на заболяванията към момента България е преди всичко по минимален брой болни на 100 000 души население. 

На въпрос на Българска социалистическа партия за проектите на властта за излизане от икономическата рецесия Борисов съобщи, че задачата е всички средства, които страната може да задели, оптимално бързо да стигат до нуждаещите се.

„ Много по-богати страни от нас дават обещание много неща, само че на процедура са приложили доста малко ограничения ”, акцентира министър-председателят. И прикани опозицията, в случай че има конкретни хрумвания, да ги изложи. „ С най-голямо наслаждение ще работим с вас. Когато всичко стартира, аз персонално се обадих на госпожа Корнелия Нинова и предложих да минем дружно през това. Но ми беше отказано ”, съобщи Борисов.

В отоговор на въпрос на Движение за права и свободи той изясни, че сега у нас има налични над 60 000 теста за ковид. " Имаме подготвеност и запас да закупим още, в случай че са сигурни. Много страни в началото се хвърлиха да купуват огромни количества проби, които се оказаха неточни. Сега се съдят и се чудят по какъв начин да ги връщат ", разясни Борисов.

" Очаква се до края на месеца над 120 000 работни места да бъдат непокътнати, посредством на мярката 60/40 ", акцентира още Борисов. И добави, че се приготвят още 170 млн. лева

" Главната ни цел в този момент е да запазим парите за работещите, за пенсионерите ", обясни премиерът. И добави, че положителната вест е, че към момента не се е наложило да се употребява опцията за нов заем до 10 милиарда лева

Регистрираните безработни от началото на април досега са намалели близо три пъти, сподели още Борисов. И бе безапелационен, че рамката на мярката 60/40 е вярната и работи.

В изявление от парламентарната естрада водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова прикани кабинета да изготви по-ясен проект за излизане от икономическата рецесия. Според нея от чуването на министър-председателя е станало ясно, че държавното управление няма проект за излизане от рецесията, подбудена от разпространяването на ковид. Започнете незабавна промяна в опазването на здравето, в която лечебните заведения не са търговски сдружения, обърна се Нинова към премиера от парламентарната естрада. Според лидера на опозицията прогнозата за безработицата също е сбъркана. Нинова подчерта, че партията й е подготвена да " подаде ръка " на ръководещите. Според Нинова би трябвало да се усили потреблението, а това би било допустимо единствено посредством покачване на приходите. Левицата прикани още за даване на безвъзмездни помощи от страна на страната.

„ Категорично държавното управление, както и всички ангажирани до този миг с борбата против ковид, се оправят, дано да не споделям прелестно, само че дават всичко от себе си. Говорим за стопанска система, тъй като България се е справила с първия си най-съществен въпрос - да овладее и тушира това, което други страни не съумяха и катастрофираха. На ден умираха по над 1 000 души в държави с доста по-големи благоприятни условия, с по-голямо самочувствие “, съобщи зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Александър Ненков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР