Мерките идват някак панически и са по-крайни, отколкото моето разбиране

...
Мерките идват някак панически и са по-крайни, отколкото моето разбиране
Коментари Харесай

Психологът Росен Йорданов: Мерките идват някак панически и са по-крайни

„ Мерките идват някак под паника и са по-крайни, в сравнение с моето схващане за обстановката ми диктува. В такава обстановка хората стартират да имат вяра и да одобряват за истина нещата, на които им се желае да имат вяра. Действията на държавното управление не демонстрират поредност. Тя е мъчно деяние както на самостоятелно, по този начин и на групово равнище “. Това сподели пред БНР психологът Росен Йорданов.
По думите му в тази обстановка всичко е въпрос на количество: „ Когато броят на умрелите стартира да наближава 200 души, нещата се трансформираха, въпреки че продължава да има хора, които артикулират обществено теории, които наподобяват налудно “.

„ Когато базисните потребности на човек са сложени на карта, психичният напън е доста сериозен. Това води до пукнатини в душевното здраве и оттова стартират да изникват скрити патологии на самостоятелно равнище - хора развиват параноични теории, появяват се хора, които отхвърлят изрично или такива, които развиват меланхолия, залитат в шизофренични положения. Това демонстрира, че би трябвало да намерим метод да управляваме живота си, когато го ръководят други хора. Показва също, че самостоятелната копинг тактика избива през самостоятелната ни патология, тъй като всеки крие в себе си по един притихнал вманиачен - някои са с хипоманийно държание, други отхвърлят, че всичко това се случва, трети се затварят и не излизат на никое място. В такава обстановка е доста мъчно човек да резервира здравия си разсъдък, златната среда “, добави той.

Според Росен Йорданов няма политическа персона, която да се държи съответно и да е източник на надеждност, непоклатимост и предвидимост.

Психологът даде рекомендация да се лимитира ровенето из другите медии, да се откри медия, на която да имат доверие, да се слуша умерена информация, да се контактува с близки хора, да се задълбочат контактите с тях.

„ Много малко се обръща внимание на психологичното здраве на лекарите. Те са подложени на систематичен изострен и кумулативен стрес. Сега са мобилизирани, само че в обстановка, в която изгубят сътрудник, те се нуждаят от помощ, от профилактика на остри стресови положения. Лекарите не са машини. Когато отмине пикът на болестта, би трябвало да се работи и с бърнаута, това е доста рисково положение, което води до доста съществени самостоятелни и професионални последици “, уточни психологът.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР