Мерки за трайно разрешаване на проблема с учениците от варненското

...
Мерки за трайно разрешаване на проблема с учениците от варненското
Коментари Харесай

Търсят решение на проблема с учениците от наводнено училище във Варна

Мерки за трайно разрешаване на казуса с учениците от варненското учебно заведение „ Иван Вазов “ разискаха на работна среща регионалният шеф Андрияна Андреева, началникът на РУО- Варна Ирена Радева и шефът на общинската дирекция “Образование и юношески действия “ Лилия Христова. Срещата бе неотложно проведена след писмо на родители, чиито деца учат в ОУ „ Иван Вазов “ и които от края на септември след ВиК повреда и наводнени класни стаи бяха изведени от образователното заведение.

„ Децата от I ви до IV ти клас в началото бяха настанени в постройката на Професионалната гимназия по електротехника. Сутрин учениците от няколко класа се събираха в салона за физическо образование и спорт, където организираха занятия по самоподготовка. Децата пишеха, учеха, рисуваха и творяха върху маси за тенис. След привършване на занятията, се придвижваха до постройката на общежитието към ПГЕ, където обядваха. В 13.30 се връщаха в главната постройка на ПГЕ, където им бяха обезпечени класни стаи за осъществяване на образователните часове от наложителната подготовка. Класните стаи се намират на 4ти етаж. Децата са принудени всекидневно да вършат това „ упражнение “ по носене на 10-килограмови раници, преход от едната в другата постройка, с цел да имат някакъв образователен развой. Поради невъзможността на ПГЕ да поеме всички възпитаници, децата от III а и III б клас от три седмици са настанени в Пенсионерския клуб на квартала, който съставлява една дървена колиба. Децата от двата класа организират заниманията си дружно в едно помещение. Учениците от IV а и IV б клас, са настанени в постройката на Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „ Николай Хайтов “. Учениците от пенсионерският клуб и тези от ПГГСД, в 13.30 си вземат раниците и вървят до постройката на ПГЕ, с цел да продължат с образователните занятия “, пишат родителите.

На срещата в Областна администрация бе решено от 27 ноември ичениците от 3 А и 3 Б клас да бъдат изведени от пенсионерския клуб на квартала и да бъдат настанени в Професионалната гимназия по електротехника. Паралелно с това се работи с вероятност за втория образователен период. Тогава учениците могат да бъдат преместени в ЦСОП / бившето СУПЦ/, където се правят поправки действия на четвъртия етаж. Там ще се обезпечи обособен вход и метод към постройката. Предприети са дейности и за трайно решение на казуса посредством даване на терен за построяването на нова постройка за ОУ „ Иван Вазов “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР