Мерки за ограничаване на коронавирусната зараза във връзка с появата

...
Мерки за ограничаване на коронавирусната зараза във връзка с появата
Коментари Харесай

Нови ограничения в Англия заради Омикрон

Мерки за ограничение на коронавирусната болест по отношение на появяването на новия вид Омикрон влязоха в действие през днешния ден в Англия, съобщи Ройтерс.

От през днешния ден сутринта маските са наложителни в магазини, институции, фризьорски салони, в публичния превоз.

Всички интернационалните пасажери, идващи от страни, които не са по този начин наречените " червени ", пък би трябвало да си създадат Пи Си Ар тест до края на втория ден след идването си и да се самоизолират, до момента в който чакат резултата. Това е в действие и за имунизираните и за неимунизираните. За неимунизираните има и условие за прелиминарен тест преди пътуването и за запазване и на тест за осмия ден след идването. Това ново ограничаване е в допълнение на рестрикциите, наложени на пътуващи от 10 южноафрикански страни, които би трябвало да изкарат карантина в особено предопределени хотели.

Англия заяви за 11 случая на разновидността Омикрон. Правителството чака броя да нарасне.

Новите ограничения ще бъдат преразгледани след три седмици. Според премиера Борис Джонсън поради сполучливата имунизационна акция страната е в по-добра обстановка спрямо предходната година, когато рестрикции бяха въведени малко преди Коледа.

Вчера консултативната комисия, съветваща държавното управление по отношение на имунизационната му акция, предложи да се слага бустерна доза от имунизациите. Смята се, че бустерните дози ще оказват помощ за отбраната от сериозна форма на болестта, макар че Омикрон може да понижи успеваемостта на имунизациите.

Същевременно в Германия бъдещият вицеканцлер Роберт Хабек прикани за по-строги рестриктивни ограничения. Той прикани тези ограничения да са унифицирани в цялата страна. Призивът бе насочен малко преди среща, на която ще участват канцлерката Ангела Меркел, бъдещият канцлер Олаф Шолц и ръководителите на немските провинции.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР