Мерки и механизми за ограничаване трафика по Международния път Е-79

...
Мерки и механизми за ограничаване трафика по Международния път Е-79
Коментари Харесай

Във Видин търсят решение на проблема с интензивния трафик на тирове към Румъния

Мерки и механизми за ограничение трафика по Международния път Е-79 на работна среща в Областна администрация-Видин. в полемиката взеха присъединяване регионалният и заместител регионалният шеф, представители на ОДМВР, Гранично полицейско ръководство, Сектор „ Пътна полиция “, видинския отдел на Изпълнителната организация „ Автомобилна администрация “ и управата на „ Дунав мост “ Видин-Калафат.

По време на срещата бяха повдигнати настоящи тематики, свързани с организацията на придвижването към Румъния , както и понижаване предпоставките за пътно транспортни катастрофи. Участниците в полемиката акцентираха, че трафикът към гранично контролно пропускателните пунктове Връшка чука и Брегово също е повишен, а сред селата Димово и Бела има четири сектора с централизация на пътни произшествия .

Бе изразено единомислещото мнение, че аргументите за казуса с опашките с тежкотоварни коли са сложни. Решение в дълготраен проект би било построяването на високоскоростния път до Ботевград, както и уголемение на потенциала на Гранично контролно-пропускателния пункт

Като една от аргументите за нараствания трафик на тежкотоварни коли към Видин, бе изтъкнато прекратеното прилагане на фериботите при Оряхово и Никопол , заради ниското ниското равнище на река Дунав .

От ОДМВР означиха, че чиновниците на реда реализират пропускателен режим , само че стои казусът със незабавните случаи.

Обсъдена бе и тревожната наклонност товарните коли да минават през града , както и коли, пренасящи рискови товари, в миг, когато се прави ремонт на централния бул. „ Панония “ .

Ще се търсят варианти за справяне с казуса, който от години не намира своето решение , с цел да опази живота и здравето на всички поданици на видинска област.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР