Менюто за гостите по време на българското председателство на Съвета

...
Менюто за гостите по време на българското председателство на Съвета
Коментари Харесай

Специално меню за гостите по време на българското председателство на Съвета на ЕС

Менюто за гостите по време на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз ще бъде подбрано по този начин, че да дава отговор на всеки усет, в това число и на вегетарианците. Това излиза наяве от оповестена социална поръчка за обезпечаване на изхранването на участниците в събитията, които ще се проведат през първата половина на 2018 година

Заделената сума за това е 1,4 млн. лева Избраният реализатор ще би трябвало да обезпечи цялостното застраховане на кафе-паузите и кетъринга сред форумите, формалните вечери за ръководителите на делегациите, както и хапките и питиетата при откриването в Народния спектакъл.

Освен храната цветната украса също ще бъде грижа на съответната компания, излиза наяве от документите.

При изброяването на наложителните параметри на менютата за другите събития на всички места категорично се акцентира, че типовете салати, супи и съществени ястия би трябвало да имат и вид без месо. При обедите на блок-маса пък пред всяка храна ще има табелки на български и британски езици с изложение на ястията, употребяваните артикули и даже информация за наличните алергени. Всяка храна би трябвало да бъде съпроводена от документ за качество и наложително би трябвало да се подготвя в същия ден, в който ще се употребява.

Към месото има цялостен лист с условия, като то не би трябвало да бъде с забележими тлъстини и кости, а птичето – без кожа. Супите пък да са приготвени без потреблението на сухи заготовки и бульони, е посочено в документите.

Основните събития с кафе-паузите и обедите на блок-маса ще се организират в НДК, а вечерите на ръководителите на делегациите ще бъдат главно в София Тех Парк. За ВИП гостите менюто ще бъде 4-степенно, като с изключение на вино, ще им се предлага и ракия. Десертът пък би трябвало „ да не съдържа алкохол, да се яде елементарно и да не се топи “.

За коктейла при откриването на българското председателство, планувано за 4 януари в Народния спектакъл, пък ще би трябвало да се подготвят напитки и хапки за 720 души, измежду които доста водачи в Европейски Съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР