Мениджърът на Тотнъм Антонио Конте заяви, че е горд да

...
Мениджърът на Тотнъм Антонио Конте заяви, че е горд да
Коментари Харесай

Антонио Конте: Горд съм да бъде мениджър на Тотнъм

Мениджърът на Тотнъм Антонио Конте съобщи, че е горделив да бъде управител на Тотнъм макар сложния сезон за клуба от Северен Лондон и несигурността към бъдещето на треньора, оповестява " Ройтерс ".

Серията от загуби повдигна въпроса за поста на Конте, само че успеха над Фулъм с 1:0 в понеделник съживи очакванията на Тотнъм да се бори за Топ 4.

Италианецът изглеждаше прочувствен в края на мача на " Крейвън Котидж ", откакто голът на Хари Кейн тъкмо преди почивката донесе значимата победа на " шпорите ".

" Наистина съм горделив да бъде управител на Тотнъм. Имах опцията да стана управител на значим клуб, това ме прави горделив и желая да бъде ясно на всички ", сподели Конте пред Sky Sports.

" Поради тази причина желая да се боря до края с моите играчи. Ние сме тим, който работи доста и в това отношение не мога да укори футболистите. Говорих с играчите, те са положителни хора най-много. Те схванаха, че би трябвало да се борим до края за значимите позиции, би трябвало да сме подготвени да страдаме ", сподели той.

Тотнъм остава на пето място с 36 точки, с три зад Нюкасъл и Манчестър Юнайтед, които имат и мач по-малко.

Отборът му може би имаше шанс при триумфа над Фулъм, само че Конте съобщи, че е бил впечатлен от отговора на играчите му, които бяха подложени на критика през последните седмици и най-много след загубите от Арсенал и Манчестър Сити.

" Получих добър отговор от моите играчи. Помолих ги за солидността от предишния сезон, както и за воля и предпочитание за победа ", призна мениджърът.

" Днес би трябвало да е стартът за нас, с цел да дадем всички и да забележим какво ще се случи най-после. Трябва да опитаме да останем в битката за Шампионската лига и да преминем в идващия кръг на ФА Къп ", добави той.

Това бе едвам втората суха мрежа на Тотнъм в последните 11 мача, както и усъвършенствана игра в отбрана, изключително през второто полувреме, съгласно Конте.

" В съпоставяне с предишния сезон ние продължаваме да вкарваме голове, само че да допуснем 21 в 10 мача не беше положително. Но съм благополучен от отговора ", акцентира италианецът.

" На прав път сме, да забележим. Най-важното е да работим с играчите и да имаме положителни връзки с клуба ", приключи Антонио Конте.

 

Българска телеграфна агенция / Автор: Христо Бонински
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР