Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола разкри, че Ерлинг Холанд,

...
Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола разкри, че Ерлинг Холанд,
Коментари Харесай

Гуардиола очаква Холанд, Де Бройне и Доку да се върнат скоро

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола разкри, че Ерлинг Холанд, Кевин де Бройне и Жереми Доку са упражнявали добре през тази седмица, само че не е сигурен дали те ще бъдат разполагаем за неделния мач от третия кръг на ФА Къп против Хъдърсфийлд Таун.

Холанд, голмайстор номер 1 в шампионата с 14 попадения, не е играл от 6 декември заради контузия на крайници.

" Жереми се усеща в действителност добре, както и Кевин. И Ерлинг също е малко по-добре ", сподели Гуардиола пред медиите през днешния ден.

" Направиха две-три доста положителни тренировки и не изпитват проблеми. Не знам за мач в неделя или за Нюкасъл на 13 януари ще бъдат в състава, само че по-късно ще бъдат подготвени. Не желаеме да избързваме, това би било най-лошото за Кевин, Жереми и Ерлинг. Най-важното е те да се възстановят ", добави испанският експерт.

Де Бройне, който се възвръща от интервенция на подколянното сухожилие, не е играл за тима на Гуардиола от първия ден на сезона във Висшата лига, преди да се завърне на аварийна пейка против Шефилд на 30 декември. Доку е отвън терените от началото на декември.

Гуардиола сподели, че Джон Стоунс не е възобновил тренировки, откогато контузи глезена си предходната седмица, а Родри няма играе против Хъдърсфийлд.

" Баба му умря, тъй че той е в Мадрид. Няма да е с нас през идващите няколко дни. Семейството е най-важното нещо ", сподели още мениджърът.  

Миналогодишните първенци са трети в класирането на Висшата лига, на пет точки зад водача Ливърпул.

" Бих се радвал Де Бройне да играе по този начин, както игра през последните осем години, откогато е с мен. Мисля, че няма да промени качествата си, само че, несъмнено, травмата е огромна и това, което желая е той да избегна наново пострадване ", добави Гуардиола.

След като изигра девет мача през декември, Сити има единствено четири през януари.

" Мисля, че Висшата лига взе ужасно решение да направи Боксинг Дей натоварен и по-късно да има отмора. Спечелихме доста даже в сложния за нас интервал. Хубаво е в този момент да имаме ФА Къп, значим мач с Нюкасъл и по-късно две седмици, с цел да отдъхнем ", разяснява мениджърът.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР