Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола би искал финансовите обвинения

...
Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола би искал финансовите обвинения
Коментари Харесай

Гуардиола иска бързо решение по случая с Манчестър Сити

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола би желал финансовите обвинявания против клуба да бъдат прегледани „ допустимо най-скоро “, написа организация „ Ройтерс “.

Сити, който си обезпечи пета купа в британската Висша лига в последните шест сезона под управлението на Гуардиола, през февруари бе упрекнат допълнително от 100 евентуални нарушавания на финансовите правила на лигата сред 2009-а и 2018 година. Клубът също по този начин получи обвиняване, че не спомага на следствието от началото му през декември 2018-а, макар че отхвърля обвиняванията.

„ Бих желал Висшата лига и съдиите да създадат нещо допустимо най-скоро “, сподели Пеп Гуардиола пред кореспонденти преди гостуването на Брайтън.

„ Тогава, в случай че сме създали нещо неправилно, всички ще го знаят, а при условия, че нещата са такива, каквито ние имаме вяра – по верния метод, тогава хората би трябвало да спрат да приказват за това. Бихме желали това да стане още на следващия ден “, добави испанският футболен треньор.

За Манчестър Сити, който беше добит от основаната в Абу Даби City Football Group през 2008 година се твърди, че е нарушили разпоредбите, свързани с даването на точна финансова информация и „ по-специално във връзка с приходите и оперативните разноски “.

„ Да се надяваме, че не са толкоз заети и съдиите ще могат да видят двете страни и да решат, тъй като в последна сметка знам какво сме спечелили почтено на терена и нямам никакви подозрения. Да не чакаме две години. Защо нещата да не станат по-бързо “, съобщи още Пеп Гуардиола, който няма проекти да напуща клуба.

Английският отбор ще се изправи против италианския Интер във финала на Шампионската лига на 10 юни.

Седмица по-рано, на 3 юни Сити ще играе против Манчестър Юнайтед в конфликт за трофея в шампионата ФА Къп в Англия.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР