Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола е уверен, че играчите

...
Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола е уверен, че играчите
Коментари Харесай

Гуардиола: Битката за титлата не е приключила, но загубата в дербито е забравена

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола е убеден, че играчите му няма да се задълбочават върху мисли за загубата от Манчестър Юнайтед. " Червените дяволи " сложиха завършек на серия на противника от 21 следващи победи, само че Сити към момента има преднина от 11 точки.

" Беше комбинация от отчаяние и горест. Вчера беше по-добре, а през днешния ден всичко е наред. Това е естествена реакция. Всеки знае какъв брой е мъчно да печелиш огромни мачове, да направиш победна серия. Сега се концентрираме върху идващия мач, който е против Саутхамптън. Голям почитател съм на стила на Ралф Хазенхютъл и метода, по който неговият тим играе ", разяснява Гуардиола.

" Дори да спечелим, забравяме. Когато загубим, е същото. Няма да се депресираме, това е футбол. Може да загубиш мачове. Ненормалното е това, което направихме - победната серия. Не сме неприятен миг. Лош миг е когато играеш едва и резултатите не са положителни в доста мачове ", добави той.

Според него борбата за купата не е завършила, макар че неговият тим има преднина от 11 точки пред Ман Юнайтед. Утре тя може да се усили, когато Сити приема Саутхамптън.

" Когато има опция, във футбола всичко може да се случи. Юнайтед може да го направи. Остават ни 10 мача и би трябвало да спечелим шест или седем, с цел да станем първенци. Все още имаме много работа. Борим се във всички шампионати ", сподели Гуардиола.

Испанецът не разкри дали на следващия ден ще разчита на Серхио Агуеро или Фил Фодън, който влезе като запаса в дербито: " Имам концепция, несъмнено, на кого да разгадавам, само че на следващия ден ще реша ".

Той разяснява и президентските избори в Барселона и успеха на Жоан Лапорта: " Неговата персона ще внесе добра атмосфера в клуба. Пожелавам му всичко най-хубаво за този и идващите сезони ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР