Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп похвали очевидния талант на Райън

...
Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп похвали очевидния талант на Райън
Коментари Харесай

Клоп: Знаем, че трябва да се справим по-добре

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп похвали " очевидния гений " на Райън Гравенберх, откакто полузащитникът вкара първия гол за успеха с 2:0 над Унион Сен Жилоаз (Белгия) в шампионата Лига Европа, което е първото му попадение за клуба.

Нидерландският национал, който мина при " алените " през лятото от Байерн Мюнхен за 34 милиона английски лири, изигра едвам третия си мач като титуляр от началото на сезона, впечатли в първата си европейска среща и се отличи с попадение, което той разказа като " най-лесния гол в моята кариера ".

Гравенберх се възползва от неточност на вратаря Антъни Морис, който сбърка след удар на Трент Алекзандър-Арнолд и даде преднина на домакините минута преди почивката. Това беше основен гол, защото Ливърпул пропиля няколко шанса преди този момент и макар че нямаха проблеми, попадението на Диого Жота в добавеното време обезпечи втора поредна победа на отбора в Лига Европа.

" Наистина е явно какъв брой добър е той, какъв гений е ", сподели Клоп за нидерландеца, който дойде в края на трансферния интервал, тъй че трябваше последователно да бъде въведен в британския футбол с три дуела като реезрва във Висшата лига.

" Той се любува на играта и е доста значимо да си върне увереността. Това е в действителност хубаво да се види. Мислехме, че може да изиграе 90 минути, искахме да му дадем 90, само че видяхме, че той малко отпадна физически и по тази причина го заменихме ", разяснява мениджърът.

Жота, който получи червен картон при загубата с 1:2 от Тотнъм в събота и е осъден за неделното посещение на Брайтън, вкара четвъртия си гол за сезона.

" Как би трябвало да се оправи с това? Знаех, че ще бъде мъчно. Това проваляне от Тотнъм е в предишното, ние го преодоляхме и Диого също го преодоля. Не сме деца. От позиция на концентрацията, не беше проблем да се съсредоточим върху играта, само че беше проблем да продължим да бъде съсредоточени. Станахме малко бавни, това не ми хареса доста, само че това не е обвързвано с последния мач или последната седмица. Това е предизвикването във футбола ", сподели Клоп.

Двете следващи победи слагат Ливърпул на върха в класирането на група " Е ".

" Хареса ми началото и резултата. Головете, ситуациите, които създадохме. Това, което не ми хареса е, че загубихме темп след 25 минути. Много е мъчно да поддържаш темп в мачове като този, само че е значимо. Трябваше да отбележим по-рано, само че вкарахме втория гол в добавеното време. Трябва да използваме възможностите си по-добре, в случай че желаеме да реализираме триумф в шампионатите, само че не съм сърдит или обезпокоен, просто го означавам. Знаем, че би трябвало да се оправим по-добре. Беше зряло професионално показване, постигнахме резултат, който искахме, само че сме насяно, че можем да се оправим по-добре ", сподели още Юрген Клоп.

Треньорът на Унион Александър Блесин беше отчаян от провалянето, откакто неговите футболисти удържаха домакини през съвсем цялото първо полувреме.

" В последна сметка се гордея с тима, само че видяхме силата на Ливърпул. Имах възприятието, че играта се промени сле дпървия гол, а в тези моменти би трябвало да следваш своя път ", съобщи той.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР