Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп коментира с горчивина тежката загубата

...
Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп коментира с горчивина тежката загубата
Коментари Харесай

Клоп: Мачът с Наполи беше хорър шоу и най-лошият ни, откакто съм в Ливърпул

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп разяснява с мъка тежката загубата с 1:4 от Наполи в Шампионската лига и изрази вяра, че в утрешния конфликт с Аякс тимът му ще покаже нужната реакция.

“Събрахме се с играчите. Гледах мача много пъти - същинско хорър шоу. Футболистите ми също го знаят. Това беше най-лошият ни дуел, откогато съм тук. Имали сме няколко сходни като гостуването ни на Астън Вила, само че постоянно е имало наши проблясъци. В този мач обаче нямаше нищо. Трябва да разберем за какво. Осем от 11-те ни футболисти бяха безусловно под равнището, на което са способни, до момента в който останалите трима не бяха на топ равнище, а просто демонстрираха нормалната си игра. Гледахте ли мача? Нямхме никакъв темп... Решаваш всичките си самостоятелни проблеми като тим и това е първото нещо, което би трябвало да създадем - още веднъж да следваме обща концепция.  Всички би трябвало да осъзнаем още веднъж, че всичко стартира с защитаването на топката. Трябва още веднъж да спечелим единоборство, това е началото на всичко.

Трябва да покажем реакция и ние го знаем. Това обаче не значи, че ще реализираме резултат против Аякс. Те са в противоположна обстановка, откакто са спечелили всичките си досегашни мачове. Най-вече би трябвало да покажем, че всички имаме обща концепция. Ситуацията в групата не ни е от огромна изгода, само че това е домакинство в Шампионската лига. Трябва да се уверим, че ще играем друго против Наполи и ще забележим какво ще стане. Не чакам Наби Кейта да се причисли към националния си тим. Трябваше да вземем решение и по тази причина не е в състава ни за ШЛ. Андрю Робъртсън е навън най-малко до паузата за националните отбори. Къртис Джоунс също не е разполагаем, само че Фабио Карвальо тренира. 

Отложеният мач с Уулвърхамптън по този начин или другояче щеше да е сложен, само че да, бихме желали да го бяхме изиграли. Поради известни за всички ни аргументи това не се случи и ние демонстрираме почитание. Опитваме се да използваме това време за разбори и тренировки, което има смисъл след мача с Наполи. Аз съм на 55 години и Елизабет Втора е единствената британска кралица, която съм виждал. Не я познавах персонално, само че тя беше блага и сърдечна. Хората се усещат доста близки до нея и аз почитам тяхната горест. Ще покажа моя почит на следващия ден вечер по време на часа безмълвие ”, съобщи Клоп на днешната си конференция.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи мачове от УЕФА Шампионска лига във вторник, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР