Мениджърът на Арсенал Микел Артета призова футболистите си да използват

...
Мениджърът на Арсенал Микел Артета призова футболистите си да използват
Коментари Харесай

Артета: Мачът с Манчестър Сити може да преобърне сезона на Арсенал

Мениджърът на Арсенал Микел Артета прикани футболистите си да употребяват идния във вторник четвъртфинал за купата на Лигата против Манчестър Сити като катализатор за катурване на представянето на тима през сезона.

"Артилеристите " претърпяват най-лошия си турнирен старт от 46 години, като се намират на 15-о място в класирането с едвам 14 точки и изгубиха пет от последните си седем мача. Победа против Манчестър Сити, въпреки и в един от съпътстващите шампионати, може да понижи напрежението в тима и най-много това върху Артета.

"Това е нещото, което би трябвало да създадем. Турнирът за купата на Лигата е съревнование, което би трябвало да опитаме да спечелим ", сподели испанецът преди срещата. "Досега преодоляхме два доста тежки съперника в лицето на Лестър и Ливърпул. Победихме и двата и сме доста покрай мачове на "Уембли ". Срещу Манчестър Сити няма да ни е елементарно, само че тъкмо това е видът мач, от който се нуждаем ", изясни Артета.

"В клуба усещам поддръжка и цялостна убеденост, че ще преминем през всичко това дружно. Ясно, че клуб с подобен статут заслужава най-хубавото и когато това не се получава, всички ще задават въпроси. За резултатите отговорност нося аз и съм наясно с това ", сподели още Артета. Той посочи, че нападателят Пиер-Емерик Обамеянг ще пропусне идния мач поради травма в праасеца, само че се надява габонецът скоро още веднъж да бъде на терена.
Премиър лийг 14 кръг, събота 19 декември  Евертън 2:1краен резулат  Арсенал
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР