Мениджърът на Арсенал Микел Артета поздрави нападателя Еди Нкетия за

...
Мениджърът на Арсенал Микел Артета поздрави нападателя Еди Нкетия за
Коментари Харесай

Артета: Горд съм от играчите, бях несправедлив към Еди Нкетия

Мениджърът на Арсенал Микел Артета поздрави нападателя Еди Нкетия за двата гола, които означи против Челси нощес и призна неговата съществена роля за триумфа с 4:2. Тази победа усили възможностите на „ артилеристите “ да се преборят за място в Шампионската лига през есента.

Но също по този начин си призна, че в случай че има футболист, към който той е бил неправдив, то това е Еди Нкетия.

"Ако тук има най-малко един състезател, за който допускам, че съм бил неправдив, то това е той. И против Челси ми сподели какъв брой съм бъркал за него ", съобщи Aртета прeд публицистите, добавяйки, че несправедливостта се показва в дребното игрово време, което футболистът е получавал досега.

Бъдещето му за момента не е ясно, защото договорът му изтича в края на сезона. 22-годишният нападател досега имаше периферна роля в акцията на Арсенал, като множеството му влизания на терена бяха от пейката.

Артета също по този начин похвали за смелостта Букайо Сака, който е извършил дузпа за първи път след пропуща за Англия на Европейското състезание предходната година на финала против Италия.

"Честно казано, първото нещо, което си помислих гледайки го зад топката беше какво се случи предишното лято. За мене самият кураж, че още веднъж има смелостта да извърши, е победа. Дори и да беше пропуснал ", изясни Артета неуверената душeвност на играчите.

Aрсенал за момента може да се надява само на класиране за присъединяване в Шампионската лига поради мястото, което заема и извоюваните точки. Но Артета е вдъхновен, че могат да се върнат на огромната сцена.

"Казах им на играчите, че в случай че желаят да играят футбол в Шампионската лига и да стигнат още по-високо равнище, би трябвало да побеждават топ-отборите. И го направихме против Челси, от което съм доста горделив “, приключи испанският управител.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР