Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер очаква създаването на нов супертурнир

...
Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер очаква създаването на нов супертурнир
Коментари Харесай

Венгер: Създаването на европейски супертурнир е неизбежно и ще е скоро

Мениджърът на " Арсенал " Арсен Венгер чака основаването на нов супертурнир за европейските грандове да се случи скоро. Според французина процесът е неминуем поради нежеланието на огромните клубове да разпределят приходите от телевизионни права с по-малките тимове.

" Защо е неизбежно? Защото огромните клубове ще кажат, че в случай че играят два дребни тима, никой не желае да ги гледа. Хората желаят да гледат качество. Ще кажат: " Трябва да разпределяме парите, а никой не се интересува от теб ", съобщи Венгер.

Французинът, който през лятото ще напусне поста си след 22 години отпред на " Арсенал ", предвижда някои промени, до които би довело основаването на европейски супертурнир.

" Следващото еволюционно равнище? Може би ще се забележим след няколко години и тогава несъмнено ще има европейска лига през уикендите. Вътрешните шампионати ще се играят от вторник до четвъртък. Мисля, че това ще е идната стъпка, която ще забележим ", сподели Венгер.

" Това ще се случи и ще е скоро, тъй като това е методът за другите клубове да се конкурират с Висшата лига. Ако погледнете Шампионската лига, аудиторията не е фантастична. Но в случай че всяка седмица имате " Реал " против " Барселона, или " Реал " против " Арсенал ", или " Манчестър юнайтед " против " Байерн " (Мюнхен), зрителският интерес ще бъде много добър ", добави мениджърът на " Арсенал ".

Според него основаването на европейска суперлига неизбежно ще докара до трансформации във Висшата лига.

" Ако желаят да я създадат по-атрактивна, ще би трябвало да понижат тимове от 20 на 16, с цел да е още по-оспорвано. Другият вид е лигата да стане по-малка, в случай че огромните тимове отидат в Европа ", показа още 68-годишният французин.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР