Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер е човек, който има мнение

...
Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер е човек, който има мнение
Коментари Харесай

Венгер не вярва, че "Барселона" може да играе във Висшата лига

Мениджърът на " Арсенал " Арсен Венгер е човек, който има мнение по най-различни въпроси от света на футбола. Сега френският експерт разяснява и деликатната обстановка, в която изпадна " Барселона " поради желанието на Каталуня да разгласи самостоятелност от Испания. Футболният клуб е подложен под заплахата да бъде изхвърлен от Ла Лига, а малко след новината се появиха клюки, че Висшата лига, за което загатна спортният министър на Каталуня.

" Не мисля, че това е допустимо, нямам доверие да стане. Дори и Каталуня да разгласи независмост не би трябвало да е проблем за футбола. Виждаме, че " Монако " играе в Лига 1 на Франция, а във Висшата лига има клубове от Уелс ", изясни гледната ти точка Венгер пред BeIN Sports.

Според него УЕФА не би имала проблем с сходна смяна, само че това би затруднило клубовете от логистична позиция и не би било обикновено.

" Нима покана за " Рейнджърс " и " Селтик ", които са част от Англия не е по-важно, в сравнение с да приказваме за " Барселона ", попита Венгер.

По-рано през седмицата Венгер се пошегува, че ще би трябвало да научи още един непознат език, в случай че " Барселона " отиде в Англия. Освен това мениджърът на " Арсенал " счита, че Англия би трябвало заобикаля сходни намеси в проблема сред Испания и Каталуня, тъй като с покана към " Барселона " значи, че поддържа желанието за автономност на региона.

" Силно се надявам, че " Барселона " ще продължи да играе в Ла Лига, тъй като това ще е положително за целия испански футбол ", приключи французинът.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Кризата в Каталуня (47)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР