Мениджърът на Англия Гарет Саутгейт разкри, че два пъти е

...
Мениджърът на Англия Гарет Саутгейт разкри, че два пъти е
Коментари Харесай

Саутгейт спрял Уокър от отказване от националния отбор на два пъти

Мениджърът на Англия Гарет Саутгейт разкри, че два пъти е трябвало да убеждава Кайл Уокър да премисли отдръпването си от националния тим по футбол. 33-годишният Уокър вкара първия си гол за Англия по време на съботното тъждество 1:1 против Украйна в среща от квалификациите за Евро 2024 във Вроцлав.

Това продължи страхотното показване на десния бек на Манчестър Сити, чието бъдеще както за клуба, по този начин и за представителния отбор беше нестабилно преди началото на сезона. Само намесата на старши треньора на Сити Пеп Гуардиола накара Уокър да остане на стадион " Етихад ", откакто Байерн Мюнхен го изкушаваше да замине за Германия.

Сега, до момента в който тимът на Саутгейт се приготвя да гостува на Шотландия в другарски мач във вторник, той описа по какъв начин е трябвало да промени решението на Уокър след провалянето на финала на Евро 2020 от Италия и на миналогодишното Световно състезание в Катар.

" Два пъти го убеждавах да не се отдръпва от националния отбор. След Евро 2020 и след Световното състезание 2022. Мисля, че му харесва да е тук и желае да продължи напред ", сподели Саутгейт след равенството в Полша.

" Той е доста значим за нас. Ако приказваме за играчи от международна класа на техните позиции в нашия тим, той евентуално е един от тях. Мисля, че не осъзнаваше какъв брой скъпи сме ние за него и какъв брой значим е той за нас. Сигурно няма да ми благодари, че го споделям! ", добави мениджърът.

Уокър демонстрира добра форма в последно време и, когато го попитаха за диалозите му със Саутгейт, той призна, че ожесточената конкуренция на неговата позиция го е предиздвикала да сложи под подозрение бъдещето си в тима на Англия, само че в този момент е изцяло сигурен, че желае да добави още към своите 77 мача.

" Да, играя добре. Очевидно, в един миг, по времето, когато аз и Гарет говорихме, хора като Трент Александър-Арнолд, Киърън Трипиър, Рийс Джеймс идват... в действителност мислите, че дните ви са преброени. Пожертвал съм какъв брой ваканции. Правя това, откогато бях на 19, а в този момент съм на 33 ", сподели носителят на три трофея с Манчестър Сити предишния сезон.

" Аз и Гарет сме в положителни връзки отвън терена. Говорим и усещам, че към момента мога да дам нещо на тима. Така че за какво да спирам? ", добави той.

 

Българска телеграфна агенция / Автор: Ива Кръстева
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР