Мемориалният турнир Николай Диманов, който е организиран от Марица (Пловдив)

...
Мемориалният турнир Николай Диманов, който е организиран от Марица (Пловдив)
Коментари Харесай

Мемориалният турнир Николай Диманов се завръща след двугодишна пауза

Мемориалният шампионат Николай Диманов, който е проведен от Марица (Пловдив) се завръща след двугодишно неявяване. Той ще се организира на връх Гергьовден - 6 май и в него ще вземат присъединяване децата родени през 2009 и 2010 година.

Големият пловдивски волейболен треньор Николай Диманов ни напусна през 2016-а година. Ръководството на Марица реши да уважи паметта на треньора с обичаен шампионат, който се организира всяка година. Първите издания бяха през 2018-а и 2019-а години. Заради ковид шампионатът не се организира през 2020-а и 2021-а години. Това ще е трето издание на волейболния шампионат.

Обичаният от всички Кольо Диманов загуби борбата с рака на 21 октомври 2016 година, откакто бе спечелил доста борби на волейболното игрище. Той беше утвърден потенциал във волейболната игра, изключително при подрастващите, а като старши-треньор на девическия народен тим изведе България и на две международни шампионати. Като селекционер във волейболен клуб Марица той имаше значителен принос за възхода на жълто-синята школа в последните години и бе незаменима част от триумфа на пловдивчанки.

За първи път в историята на шампионата конкуренцията ще се организира редом за две възрасти в две разнообразни зали - Лаута и зала Волейбол на Спортно учебно заведение Васил Левски.

Родените през 2009г. ще играят в зала Волейбол на Спортно учебно заведение Васил Левски. Освен домакините от Марица в шампионата ще вземат присъединяване още Етрополе (Етрополе), Левски (София) и Казанлък Волей (Казанлък).

Родените през 2010г. ще играя в зала Лаута, а с изключение на маричанки в надпреварата ще се включат и ВАСК (София), Миньор (Перник) и Тополово (Тополово).
 Желязков: Дойде време да стартираме с подмладяването на националния тим
Желязков: Дойде време да стартираме с подмладяването на националния тим

" Трябва да изтърпим младите и да ги изчакаме "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР