Меморандум за намерение между Министерството на отбраната на България и

...
Меморандум за намерение между Министерството на отбраната на България и
Коментари Харесай

България и Украйна подписват меморандум за военно сътрудничество

Меморандум за желание сред Министерството на защитата на България и Министерството на защитата на Украйна утвърди през днешния ден, 13 септември, Министерският съвет. Предстои той да бъде подписан от министъра на защитата Тодор Тагарев, оповестиха от МО.

Меморандумът обрисува необятен кръг от области за двустранно съдействие в областта на защитата - научно и софтуерно съдействие, развиване на военното обучение и просвета, продан на опит в подготовката и потреблението на въоръжените сили, създаване на информационни, осведомителни, навигационни и сензорни системи, военна медицина и други области от съвместен интерес.

Подписването на Меморандума ще бъде знак за готовността на българската страна за усилване на съдействието за развиване на качествата на Украйна за отбрана и подсилване на устойчивостта й и за повишение на оперативната й съгласуемост с НАТО.

Документът е в сходство с признатата от 49-ото Народно заседание на 6 юли 2023 година Декларация в поддръжка на участие на Украйна в НАТО.

Подписването на Споразумението не поражда правни отговорности за страните и не допуска разходването на спомагателни финансови средства от държавния бюджет. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР