Meltdown and Spectre (Срив и привидение) - това име е

...
Meltdown and Spectre (Срив и привидение) - това име е
Коментари Харесай

Паника в Пало Алто: Бъг в чиповете на Intel прави уязвими всички продукти на Apple

Meltdown and Spectre (Срив и привидение) - това име е обещано на огромния бъг в чиповете на Intel, който разрешава на недоброжелатели да откраднат сензитивна персонална информация от вашите смарт устройства. Засегнати са компютри в целия свят, като новите таблети, телефони и преносими компютри на Apple също са станали жертви, признаха от компанията.

" Отхапаната ябълка " към този момент е пуснала ъпдейт на софтуера си, който да " закърпи " ситуацията, само че все още няма доказателства, че уязвимостта е запушена, написа Би Би Си.

Все отново се предлага всички ъпдейти да се вършат единствено от публични източници, с цел да се избегне друга зловредна интервенция.

Собствениците на Apple и Mac постоянно споделят, че техните устройства са по-устойчиви на хакерски офанзиви и сходни софтуерни неволи при тях постоянно липсват, само че Meltdown and Spectre визира доста повече от устройствата на калифорнийската компания.

Всеки чип, изработен от Intel и ARM, а те са в голям % от компютрите, е уязвим.

Все отново има и една дребна добра вест - Meltdown and Spectre не визира смарт часовника Аpple Watch.

Гугъл и Microsoft също разясниха огромния бъг, казвайки кои техни устройства са наранени. Компанията на Сатия Надела е пуснала фиксове, а от Гугъл споделят, че инсталирайки последния софтуерен ъпдейт, сигурността още веднъж е обезпечена.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР