Мелник, който е бивш украински посланик в Берлин, призова съюзниците

...
Мелник, който е бивш украински посланик в Берлин, призова съюзниците
Коментари Харесай

Киев поиска от съюзниците си да отделят по 1% от БВП за оръжейна помощ

Мелник, който е някогашен украински дипломат в Берлин, прикани съдружниците на Киев да изразходват 1% от своя Брутният вътрешен продукт за оръжия за Украйна.

" Благодарни сме за военната помощ. Но тя не е задоволителна. Украйна се нуждае от 10 пъти повече, с цел да приключи съветската експанзия ", написа Мелник в " Туитър ".

В този случай единствено Германия, която е най-голямата европейска спестовност, ще отдели повече от 39 милиарда $, отбелязва ДПА. Украинският посланик обаче уточни, че тези суми са малко спрямо харчовете по времето на Втората международна война.

Досега страните, които поддържат Киев, са дали поддръжка в размер на 55 милиарда $, сочат изчисленията на Мелник.

Украинският посланик направи този коментар в деня, в който Испания изпрати първите си шест танка " Леопард " 2А4 за Украйна. Това е първата партида от по-стар модел танкове немско произвеждане, които Мадрид даде обещание на Киев.

Танковете са натоварени на транспортен транспортен съд на пристанището в северния испански град Сантандер дружно 20 леки бронетранспортьора. Испания ще изпрати на Украйна още четири танка " Леопард " 2А4, които са излезли от въоръжение в испанската войска преди повече от десетилетие.

Преди да бъдат изпратени, танковете бяха главно ремонтирани и тествани. През последните няколко седмици в Испания 55 украински военнослужещи и техници получиха подготовка за работа с танковете.

Рано тази заран пресцентърът на съветската войскова формация " Център " съобщи, че през последното денонощие нейни артилерийски елементи са поразили повече от 150 цели на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), съобщи ТАСС.

Същевременно съветското министерство на защитата сподели, че военнослужещи от инженерно-сапьорното поделение на Западния боен окръг са " разкрили и унищожили към 200 мини немско произвеждане, сложени от украински националисти в жилищните региони на един от градовете в зоната на специфична военна интервенция ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР