Мел Гибсън може да даде показания за това какво е

...
Мел Гибсън може да даде показания за това какво е
Коментари Харесай

Мел Гибсън може да свидетелства по процеса срещу Харви Уайнстийн

Мел Гибсън може да даде показания за това какво е научил от една от дамите, обвиняващи Харви Уайнстийн, реши арбитър по делото за обезчестяване и полово посягане против някогашния кино магнат, заяви Асошиейтед прес, цитира Българска телеграфна агенция.

66-годишният артист и режисьор беше един от многото очевидци, освен това надалеч най-известният, чиято идентичност беше разкрита във Върховния съд на Лос Анджелис. Съдията и юристите си бяха взели отмора от избора на правосъдни заседатели за оферти по отношение на това какви доказателства ще бъдат позволени по време на процеса и кой може да свидетелства. Списъкът на очевидците за процеса се държи в загадка.

Съдия Лиза Б. Ленч постанови, че Гибсън може да свидетелства в поддръжка на своята масажистка и другарка, която ще бъде наричана Джон Доу № 3 по време на процеса. Уайнстийн е упрекнат, че е направил полово принуждение посредством задържане на дамата, което е едно от 11-те обвинявания за обезчестяване и полово посягане в процеса против 70-годишния мъж.

Прокурорите настояват, че откакто му бил изработен масаж от дамата в калифорнийски хотел в Бевърли Хилс през май 2010 година, голият Уайнстийн я последвал в банята и мастурбирал. Уайнстийн не се признава за отговорен и отхвърля да е правил полови дейности без единодушието на жертвата.

Прокурорите обявиха, че когато Гибсън инцидентно е загатнал името на Уайнстийн, дамата е реагирала травматично и Гибсън е схванал от нея, че е била подложена на полово принуждение. Гибсън не си спомня времето на размяната на репликите с жертвата, само че обвиняването ще употребява различен очевидец - Алисън Уайнър, която си спомня, че през 2015 година е разговаряла както с Гибсън, по този начин и с дамата.

Показанията на Гибсън повдигат вероятността двама от тогавашните най-влиятелни мъже в Холивуд, които са претърпели обществени падения, да се изправят един против различен в съда, установи АП.

Имейл, с който АП потърсила коментар от представител на Гибсън, към този момент не е получил отговор, показва организацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР