Мексико отказва да приема български туристи. За това алармира Обединение

...
Мексико отказва да приема български туристи. За това алармира Обединение
Коментари Харесай

Мексико отказва да приема български туристи

Мексико отхвърля да приема български туристи. За това сигнализира Обединение " Бъдеще за туризма " (ОБТ) Министерството на туризма и Министерството на външните работи, посолството на България в Мексико и почетния консул на Мексико у нас, оповестиха от организацията.

" Случаите на недопускане на български туристи с всички нужни документи на територията на Мексико започнаха през октомври 2022 година и всички те са на летището в Канкун ", уточни Димитър Балтов, заместник-председател на ОБТ. Той споделя, че незабавно след приземяването на самолета някои от пасажерите от Източна Европа и от някогашни руски републики са отклонявани и от униформени лица са отвеждани в обособени пространства, където им прибират мобилните телефони и ги експулсират назад със същия аероплан, под претекст че нямат предплатен хотел и не могат да обитават в страната. Потърпевшите описват, че никой не се интересува от издадените ваучери, управляващите се държат жестоко и никой от тях не приказва различен език, с изключение на испански. Някои от арестуваните са престояли в килия 4 дни.

" Става въпрос за лица, които пътуват доста и които са платили най-малко по 2000 евро на човек за своята " отмора ", трансформирала се в призрачен сън. Освен всичко останало багажът на немалка част от депортираните клиенти е загубен и не е възобновен ", означи Балтов, който е и шеф на " Руал Травел " - един от туроператорите с депортирани клиенти.

Компанията изпраща писмо до Министерство на външните работи и получава следния отговор, представен в прессъобщението: " Като причина за отвод за влизане в Мексико, управляващите показват противоречие в показаната от лицата информация при извършено събеседване с тях и по-специално - липса на предплатена хотелска резервация, което е признато като неспособност за доказване на адрес на престояване в Мексико. (…) В резултат на извършени срещи от страна на представител на Посолството на Република България в Мексико със чиновници на Националния миграционен институт, са били предоставени сходни на посочените в горното писмо аргументи за недопускането на българските жители. Изискани са копия на издадените решения за отвод на достъп до територията на Мексико на българските жители, като при приемането им, ще бъдат предоставени на Вашето внимание. Посолството на Република България в Мексико продължава да поддържа връзка с мексиканските управляващи, с оглед изясняване на обстановката ".

ОБТ упорства за решителна интервенция на българските дипломати и неотложно прекратяване на " това грозно и безусловно безпричинно таргетиране на инцидентни български жители на летището на Канкун ". Сдружението желае незабавна и решителна реакция от страна на Министерство на външните работи, посолството на България в Мексико, както и почетния ни консул в Мексико за прекратяване на описаната тук безусловно неприемлива съгласно организацията процедура на мексиканските управляващи, в случай че двете страни поддържат дипломатически отношения
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР