Мексико и Съединените щати биха могли да обмислят допълнителни стъпки

...
Мексико и Съединените щати биха могли да обмислят допълнителни стъпки
Коментари Харесай

Мексико с мерки, ако сделката за мигрантите със САЩ пропадне

Мексико и Съединените щати биха могли да обмислят спомагателни стъпки през идващия месец за ограничение на миграцията от Централна Америка, в това число ограничения за включване на Бразилия и Панама.

Това съобщи външният министър на Мексико Марсело Ебрар, представен от NBC News.

Той съобщи, че ограниченията могат да бъдат нужни, в случай че договорката, оповестена предходната седмица сред Вашингтон и Мексико, не понижи в границите на 45 дни броя на мигрантите, които влизат в Мексико, основно от Централна Америка за американската граница.

Сделката предотврати вносни мита за всички мексикански артикули, които президентът Доналд Тръмп заплаши да наложи, в случай че Мексико не се ангажира да направи повече за битката с незаконната имиграция.

Той не разкри детайлности, само че заплаши Съединени американски щати да наложат мита, в случай че Конгресът на Мексико не утвърди проекта.

През предишния месец Тръмп заплаши да наложи 5% мита върху мексиканските артикули. Предвиждаше се митата да се усилват всеки месец, до момента в който стигнат 25% през октомври, в случай че Мексико не спре незаконната имиграция.

В петък Вашингтон разгласи, че няма да постанова мита, откакто Съединени американски щати и Мексико реализираха съглашение за имиграцията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР