Мексиканските емигранти ще могат да участват в изборите, които страна

...
Мексиканските емигранти ще могат да участват в изборите, които страна
Коментари Харесай

Динамиката на гласуването е много интересна: Исторически избори в Мексико

М ексиканските емигранти ще могат да вземат участие в изборите, които страна ще организира през юни. Те ще могат да вземат участие в процеса по разнообразни способи, стига да имат лична карта, издадена преди 25 февруари. 

Това оповестява кореспондентът на Voice of America (VOA) , Луис Алонсо в своя репортаж.   

Джазабл Диас е мексиканка, която живее във Финикс. На 2 юни тя ще отиде персонално в консулство, с цел да гласоподава на изборите в страната. 

" Разбира се, че е значимо да гласуваме, тъй като ние сме мексиканци и би трябвало да участваме в демократичния живот на нашата страна. Виждам динамичността на гласуването за доста забавна ", споделя Диас. 

За първи път мексиканците в чужбина ще могат да гласоподават освен по пощата, само че електронно и персонално. 

“Това е дългогодишно изпитание за поощряване на вота на мексиканската страна с нейните общности в чужбина “, разяснява Хорхе Мендоса Йескас, общоприет консул на Мексико във Финикс. 

20 от главните консулства на Мексико в Съединените щати ще имат изборни секции за гласоподаване на 2 юни, както и едно в Канада и две в Европа. 

Персонал от Националния изборен институт на Мексико посещава консулствата, където ще бъдат конфигурирани модули за гласоподаване, съобщава Перейда. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР