Мекото и сочно авокадо се оценява в цял свят, за

...
Мекото и сочно авокадо се оценява в цял свят, за
Коментари Харесай

Какво се случва с тялото, ако ядем по 1 авокадо на ден в продължение на месец

Мекото и сочно авокадо се прави оценка в целия свят, за неговите изгоди приказват лекари и учени. Въпреки че всички знаят, че авокадото е най-мазният артикул от растителен генезис в света. Как тогава може да бъде толкоз потребно?

Предлагаме ви да се запознаете с изгодите от авокадото за тялото. В допълнение, в края на публикацията ще има една страхотна рецепта за закуска от авокадо.

Как най-мазният растителен артикул може да бъде потребен? Хранителните експерти изясняват: не всички мазнини са нездравословни. Наситените мазнини покачват холестерола и усилват риска от разнообразни болести. Докато моно- и полиненаситените мазнини могат да намалят равнището на нездравословния холестерол и да предпазят сърцето надеждно. Именно такива са тези мазнини, които се намират в авокадото.

 авокадо Thinkstock

Ненаситените мазнини са група от потребни субстанции, от които нашето тяло се нуждае за създаване на кафези и контролиране на метаболитните процеси.

Нашият мозък е 60% мастни субстанции и към 60% от цялата сила, която сърцето ни получава тъкмо в процеса на обработка на мазнини. От тези мазнини се нуждаят нервната ни система и зрението. Като цяло, телата ни не могат да се оправят без тях.

 авокадо Thinkstock

В допълнение, авокадото съдържа фолати, витамини А и Е, калий, стероли. Не е плод, а същинска витаминна бомба. Благодарение на богатия си състав авокадо защищава тялото ни от доста болести.

Кои - можете да ревизирате в галерията ни ТУК

 авокадо Thinkstock

Към галерията
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР