Меката дипломация на САЩ остава в миналото – Вашингтон дрънка

...
Меката дипломация на САЩ остава в миналото – Вашингтон дрънка
Коментари Харесай

САЩ дрънкат оръжия: Иван Гешев става жертва на „Магнитски“? 87 магистрати вързани задкулисно с прокурор №1

Меката дипломация на Съединени американски щати остава в предишното – Вашингтон дрънка оръжия с решение да поеме корав курс против корупцията на задкулисието в България, като една от първите жертви ще бъде… основният прокурор Иван Гешев.

Според дипломатически източници на Narod.bg обвинител №1 е разследван в корупционния лист „ Магнитски “, което, в случай че стане факт, ще направи Гешев личност нон грата и по този начин действително ще бъде подложен в обстановка да не може да извършва служебните си отговорности за работа със секретни документи от партньорските служби, да вземем за пример.

Според високопоставените информатори една от аргументите за вкарването на Гешев в „ Магнитски “ ще е неговата професионална обязаност с други лица, към този момент публично ударени от антикорупционния закон. Американските спецслужби изключително доста се издразнили, че прокуратурата е заела публично позиция „ анти Съединени американски щати “ като е оневинила лица, които самата Америка към този момент жигосала като корумпирани.

За да не сме голословни ще уточним, че съгласно дипломатически източници 87 магистрати – съдии, прокурори и следователи, също са на мушката на Съединени американски щати заради- „ връзки с Иван Гешев “.

Narod.bg към този момент разкри, а прокурор №1 и самичък удостовери за настаналата ледена ера в връзките му с хунтата и нейния водач. Не е загадка, че Бойко е пожертвал прокурор №1 в името на личното си политическо оцеляване с вярата да трансферира всички обвинявания върху прокуратурата и нейния професионален началник.

Гешев загатна много мъчително, че е наясно с новата обстановка, откакто изненадващо прокуратурата заяви, че карцерът на пиарката на ГЕРБ Севдалина Арнаудова от 17 март 2022-а е законово изискан. Административен съд – София град (АССГ) обаче замаза ситуацията с решението, че заповедта за ареста й незаконосъобразна.

Реклама

Новината пристигна на фона на правосъдни решения, че карцерът на Бойко Борисов и Владислав Горанов, които потъркаха наровете дружно със Севда ТВ, бил противозаконен.

Сега битката е всеки против всеки, считат дипломатическите източници на Narod.bg.

Иван Гешев, обаче, не трябва да бъде подценяван – основният прокурор има доста неизползвани козове против Бойко Борисов и елита на ГЕРБ, които може да извади от ръкава, в случай че оцеляването му в обществения живот на България бъде подложен на карта.

Като да вземем за пример привличането му към корупционния лист „ Магнитски “, което ще провали желанията му за бъдеща политическа кариера, по която основният прокурор настойчиво работи към този момент от няколко месеца като ново лице на битката с корупцията.

Не е загадка, че Щатите са взели и самия Бойко Борисов на мушка поради енергийната взаимозависимост към Русия, в която сложи България след 12 години метани пред Москва. Най-фрапиращата спекулация бе прословутия „ Турски поток “, наименуван от Бойко „ Балкански “, който в действителност е съветски, по издигнат с 3 милиарда лв. от нашия джоб.

Остава да забележим кое от двете новосформирали се лобита – на Иван Гешев и Бойко Борисов, ще надделее и кой в последна сметка ще лъсне на стената на позора като „ пациент “ на антикорупционния закон „ Магнитски “.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР