Междувременно Григор бе обявен сред участниците на турнира във Вашингтон

...
Междувременно Григор бе обявен сред участниците на турнира във Вашингтон
Коментари Харесай

Григор Димитров с мач за историята на Уимбълдън

Междувременно Григор бе разгласен измежду участниците на шампионата във Вашингтон от 30 юли.

Григор Димитров е на победа от второто място във безконечна ранглиста на българския тенис.

Ако завоюва против американеца Стив Джонсън на “Уимбълдън ”, някогашният №3 в света ще има 17 победи в този шампионат от “Големият шлем ”. Така той ще заеме еднолично второто място, което сега дели с Мануела и Катерина Малееви. Мануела обаче в последните години от кариерата си представяше Швейцария.

Начело е Магдалена Малеева с баланс 21:13 на “Уимбълдън ”, а някогашната полуфиналистка Цветана Пиронкова е с 15 победи на тревата в Лондон, написа " 24 часа ". 

Григор би трябвало да изиграе мача с мустакатия си противник в понеделник, в случай че времето в английската столица не провали програмата. Също в края на деня е и дуелът на Виктория Томова против рускинята с австралийски паспорт Дария Савил. Първата от българките в международната класация тази година взе участие напряко в главната скица на “Уимбълдън ”. В Лондон Томова разчита на помощта на Микаел Тилстрьом. Известният швед бе треньор на Григор Димитров в академията Good to Great в Стокхолм.

Шампионът от “Уимбълдън ” Новак Джокович призна, че може и да не взе участие на US Open. Сърбинът отхвърля да се имунизира срещу ковид, а това е наложително изискване за достъп в Съединени американски щати. Заради непълни документи, с които искаше да му бъде направено здравно изключение, Джокович бе депортиран от Австралия и не можа да играе в първия за сезона шампионат от “Големият шлем ”.

“Искам да отида в Щатите, само че към днешна дата това е невероятно. Това е спомагателна мотивация да се оправя добре тук. Надявам се да имам доста добър шампионат, както направих в последните три издания. Не мога да направя повече. От държавното управление на Съединени американски щати зависи дали позволяват на неимунизирани хора да влизат в страната ", сподели Джокович в Лондон.

Ако завоюва още веднъж, той ще има 7 трофеи от “Уимбълдън ” и по този начин ще се изравни с Пийт Сампрас. Начело е Роджър Федерер, който е осемкратен първенец в шампионата. При триумф против Куну Куон (Кор) в първия кръг през днешния ден Новак ще стане първият с най-малко 80 победи във всички шампионати от “Големият шлем ”.

Бившият №1 в света е срещу възбраната тенисисти от Русия и Беларус да вземат участие на “Уимбълдън ” поради войната в Украйна.

“Просто не виждам по какъв начин те имат принос за нещо, което се е случило. Не считам, че това е заслужено. Те заслужават да се състезават, те са професионални спортисти. Никой от тях не е подкрепял войната ”, сподели Джокович.

Стефанос Циципас завоюва шампионата в Майорка и по този начин стана 16-ият деен състезател с трофеи на твърди кортове, алено и на трева. Другите са Григор Димитров, Доминик Тим, Джокович, Рафаел Надал, Федерер, Анди Мъри, Марин Чилич, Фелисиано Лопес, Андреас Сепи, Ришар Гаске, Джон Иснър, Сам Куери, Роберто Баутиста Агут, Иво Карлович и Люка Пуй.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР