Междуведомствена комисия, назначена от премиера, започна описване на щетите след

...
Междуведомствена комисия, назначена от премиера, започна описване на щетите след
Коментари Харесай

Предварителни разчети: Близо 30 млн. ще са нужни за възстановяване на Царево

Междуведомствена комисия, назначена от премиера, стартира разказване на вредите след потопа в Царево. Експерти от няколко министерства ще изготвят отчети, с цел да се дефинира каква финансова помощ ще се отпусне на засегнатата от бедствието община.
Прочетете още
Заседанието на комисията продължи близо 4 часа. Обследването се управлява от екоминистерството. Експертите от другите ведомства имат 14-дневен период, с цел да се произнесат. Правят се огледи на двата язовира край Царево, разрушените мостове и асфалтови настилки.

По предварителни планове нужните средства за възобновяване на общината са близо 30 млн. лв.. Експертите би трябвало да кажат и каква е повода за бедствието.

„ Целта на тези отчети е да стигнем тъкмо до този резултат, с цел да можем да вземем изрично отношение по въпроса кое е предизвикало наводнението. Като най-общо бих могъл да кажа, това е извънредно интензивния дъжд “, сподели Петър Димитров, зам.-министър на околната среда и водите.

„ На този стадий инспекциите не потвърждават съществуването на противозаконна сеч. В период до 21-ви ние ще създадем инспекция за 5 година обратно за сечта - размерите, позволена, планувана, регистрирана за 6-те водосбора на реките, които в действителност предизвикаха това злополучие “, уточни Мирослав Маринов, зам.-министър на земеделието.

„ 70 обекта ще попаднат в междуведомствената комисия, с която Община Царево ще желае помощ от страната, както и почистването на деретата. Изключително значимо е тези обекти също да влязат в проект сметката, тъй като в резултата на изключителната вода, която слезе от планината, тя донесе доста наноси “, добави Георги Лапчев, кмет на Община Царево.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР