Международно обединение за противодействие срещу сушата - климатичен феномен, който

...
Международно обединение за противодействие срещу сушата - климатичен феномен, който
Коментари Харесай

Лидерите от КОП27 се обединиха за противодействие срещу сушата, Испания дава €5 млн. за проекта

" Международно обединяване за противопоставяне против сушата " - климатичен феномен, който визира от ден на ден райони по света, беше оповестено нощес на срещата на високо ниво за климата, която се организира в Египет под егидата на Организация на обединените нации (КОП27), заяви Франс прес.

Обединението ще бъде под егидата на президента на Сенегал Маки Сал и министър-председателят на Испания Педро Санчес. То ще включва 25 страни и 20 територии и ще се опита до 2030 година да вкара способи за по-добра предварителна реакция вместо дейности по неотложност.

Все повече райони по света са застрашени от суша в резултат на световното стопляне, като тази численост се е нараснала с 30 % от 2000 година насам, показва Организация на обединените нации, представена от Българска телеграфна агенция.

" Нашата издръжливост против климатичните промени произлиза от нашата земя. Мисията на това обединяване е да даде политически подтик несломимостта на нашите земи пред сушата и климатичните промени да се трансфорат в действителност до 2030 година ", обявиха в общо изказване Санчес и Сал.

Ибрахим Тиау, изпълнителен секретар на Конвенцията на Организация на обединените нации за битка със сушата, от своя страна съобщи, че сушата " не би трябвало безусловно да води до филантропични произшествия ". По думите му решения съществуват и е въпрос на политическа воля те да бъдат приложени.

Новото обединяване ще разполага с финансиране на стойност пет милиона евро, обезпечени от Испания. Предвижда се и спомагателна помощ, най-много за плана на кенийския президент Уилям Руто, който възнамерява засаждането на пет милиарда дървета през идващите пет години и 10 милиарда до 2032 година.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР