Международният валутен фонд заяви, че глобалните икономически перспективи са дори

...
Международният валутен фонд заяви, че глобалните икономически перспективи са дори
Коментари Харесай

МВФ: Глобалните икономически перспективи стават все по-мрачни

Международният валутен фонд съобщи, че световните стопански вероятности са даже по-мрачни от прогнозите от предишния месец, като се базира на непрекъснатото утежняване на резултатите от изследванията на мениджърите по покупките през последните месеци.

Причина за по-мрачните вероятности са стягането на паричната политика, провокирано от трайно високата и широкообхватна инфлация, слабата инерция на растежа в Китай и продължаващите разстройства в доставките и продоволствената неустановеност, породени от нахлуването на Русия в Украйна.

Миналия месец световният заемодател понижи прогнозата си за международен напредък за 2023 година до 2,7% от предходната прогноза за 2,9%.

В блог, квалифициран за срещата на върха на водачите на Г-20 в Индонезия, МВФ съобщи, че последните индикатори " удостоверяват, че вероятностите са по-мрачни ", изключително в Европа.

От МВФ обявиха, че последните показатели на мениджърите по покупките, които мерят интензивността в производството и услугите, алармират за уязвимост в множеството огромни стопански системи от групата на 20-те, като икономическата интензивност ще се свие, а инфлацията ще остане настойчиво висока.

" Предизвикателствата, пред които е изправена международната стопанска система, са големи, а отслабващите стопански индикатори сочат, че предстоят още провокации ", съобщи МВФ и добави, че актуалната политическа среда е " извънредно несигурна ".

Задълбочаване на енергийната рецесия в Европа би навредило съществено на растежа и би повишило инфлацията, а продължителната висока инфлация би могла да провокира по-голямо от предстоящото повишение на лихвените проценти и по-нататъшно стягане на международните финансови условия.

Това от своя страна основава " възходящи опасности от рецесия на държавния дълг за уязвимите стопански системи ", оповестява БГНЕС.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР