Международният валутен фонд предупреди във вторник, че едно руското газово

...
Международният валутен фонд предупреди във вторник, че едно руското газово
Коментари Харесай

МВФ предупреждава за тежка рецесия в Европа в случай на руско газово ембарго

Международният валутен фонд предизвести във вторник, че едно съветското газово ембарго (спиране на доставките на съветски газ) ще докара до тежки рецесии в Източна Европа и Италия, в случай че в това време страните по света складират личните си нищожни доставки, оповестява „ Файненшъл таймс “.

МВФ предвижда, че в случай че втечненият природен газ не бъде споделен и цените не бъдат изкуствено арестувани, всяко едно деяние на Русия да спре газовите доставки за Европа ще провокира стопански спад с сред над 5% до 6% през идната година в страни като Чехия, Унгария, Словакия и Италия, които ще имат дефицит на синьо гориво сред 15% и 40%.

„ Ефектите върху Австрия и Германия биха били по-малко съществени, само че въпреки всичко обилни, според от съществуването на различни източници и способността да се понижи потреблението на газ в семействата. Икономическите отрицателни въздействия биха били умерени, евентуално под 1%, за други страни с задоволителен достъп до интернационалните пазари на полутечен природен газ (LNG) “, предвижда МВФ в оповестения във вторник доклд.

За да се избегне сходен отрицателен резултат, МВФ предлага да се обезпечат доставки от световните пазари на полутечен природен газ и различни източници, да се разрешат проблемите с доставките, да се споделят доставките сред страните членки, както и да се организира политики за икономисване на сила и газ.

Докаладът идва часове, откакто организация Ройтерс заяви, че съветският енергиен колос „ Газпром “ е споделил на клиентите си в Европа, че не може да подсигурява доставките на газ заради „ изключителни “ (форсмажорни) условия, което ускори опасенията, че Москва може да не рестартира газопровода „ Северен поток 1 “ в четвъртък, когато по принцип би трябвало да завърши 10-дненвия интервал на годишна поддръжка и профилактика.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР