Международният валутен фонд (МВФ) работи в тясно сътрудничество с Украйна

...
Международният валутен фонд (МВФ) работи в тясно сътрудничество с Украйна
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Работим усилено да предотвратим икономическият колапс на Украйна

Международният валутен фонд (МВФ) работи в тясно съдействие с Украйна по въпроса по какъв начин да се приложат най-хубавите ограничения за ръководство на рецесията, с цел да се предотврати икономическият й колапс, съобщи ръководещият шеф на фонда Кристалина Георгиева.

" Бих споделила, че парите са значими, само че поддръжката за това по какъв начин да се поддържа действието на финансовата система е също толкоз значима ", съобщи Георгиева в полемика, проведена от американското издание Foreign Policy.

" Опустошението на украинската стопанска система разрушава сърцето ми. Вероятно ще станем очевидци на стесняване, което може да бъде една трета от това, което е било преди войната. Представете си по какъв начин това се отразява на живота на хората ", сподели тя.

Георгиева означи, че МВФ неотложно е дал отговор на настояването на Украйна за незабавно финансиране в размер на 1,4 милиарда $, с цел да се резервира действието на институциите в страната и да се подкрепят уязвимите хора и администрацията при обезпечаването на вода и електричество в засегнатите от войната региони.

Ръководителят на МВФ съобщи, че войната на Русия против Украйна идва в миг, когато международната стопанска система към момента не се е възстановила от рецесията, провокирана от пандемията ковид.

" Това, към което се стремяхме, е (световният икономически) напредък да се увеличи, а инфлацията, която се трансформира в проблем, да намалее. Вместо това имаме тъкмо противоположното. Растежът се намалява, а инфлацията се покачва ", сподели тя./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР