Международният център за наказателно преследване на престъпленията на руската агресия

...
Международният център за наказателно преследване на престъпленията на руската агресия
Коментари Харесай

Стартира трибуналът срещу престъпленията на руската агресия в Украйна

Международният център за наказателно гонене на закононарушенията на съветската експанзия в Украйна (ICPA) започва активността си в Хага. Центърът ще подкрепя настоящите и бъдещи следствия, осигурявайки конструкция за поддръжка, продан и разбор на събраните доказателства.

Центърът включва национални прокурори, които са част от Съвместния екип за следствие. Те ще работят дружно, обменяйки доказателства и съгласувайки обща тактика. Евроюст ще дава оперативна, правна, финансова и логистична поддръжка, в това число за предпазване и разбор на доказателствата.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен акцентира нуждата от отговорност за закононарушенията, осъществени от Русия против Украйна.

" Нахлуването на Русия в Украйна продължава да носи неописуеми ужаси всеки ден. Дълбоко тревожните вести за умишлени офанзиви против цивилни, в това число деца, се трансфораха в грубо всекидневно увещание за кръвопролитията, които Путин върна на нашия континент. Трупат се доказателства за безчет интернационалните закононарушения, осъществени от Русия. Новият интернационален прокурорски център ще играе основна роля в гарантирането, че причинителите ще бъдат изправени пред правораздаването, в това число за закононарушението експанзия. Няма да оставим камък необърнат, с цел да потърсим отговорност от Путин и неговите поддръжници ".

Центърът ще стартира работа в тясно съдействие с Евроюст и националните органи, с цел да обезпечи оптимална поддръжка.

В момента Международният углавен съд (МНС) не може да проверява Русия, защото тя не е страна от МНС. Затова Комисията показа благоприятни условия за основаване на механизъм за отчетност, който да разреши следствието на незаконната експанзия. Доказателства събрани от Центъра могат да бъдат употребявани пред други национални и интернационалните съдилища, в това число пред възможен арбитражен съд за закононарушението експанзия или МНС.

Прокурорите от Съвместния център за следствие ще работят в Евроюст, а събраните доказателства ще бъдат несъмнено съхранявани в Основната интернационална база данни за доказателства за закононарушения на организацията.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР