Международният търговски дефицит на САЩ скочи през юни с 6,7%

...
Международният търговски дефицит на САЩ скочи през юни с 6,7%
Коментари Харесай

Рекорден търговски дефицит в САЩ през юни

Международният търговски недостиг на Съединени американски щати скочи през юни с 6,7% до рекордни равнища вследствие на по-голям интерес на американците към вносни артикули. Това демонстрират данни на Департамента по търговия, съобщи БНР.

През юни 2021-а година интернационалният недостиг на Съединени американски щати се увеличи до 75,7 милиарда $ от 71 милиарда $ месец по-рано, като това е най-големият в историята отрицателен търговски баланс на водещата международна стопанска система.
 Пентагонът блокиран след пукотевица в станция на метрото Пентагонът блокиран след пукотевица в станция на метрото
Пентагонът беше блокиран във вторник след пукотевица в станция на метрото тъкмо пред военното ведомство на Съединени американски щати. Това оповестиха американски...

със скромните 0,6% до 207,7 милиарда $, като в това време вносът се увеличи с 2,1% до 283,4 милиарда $, защото американците купуваха от ден на ден задгранично създадени коли, компютри, мобилни телефони, облекла, алкохол и други артикули. Вносът на нефт също набъбна внезапно, защото американците възвърнаха пътуванията си в страната, а цените на горивата се покачиха.

Икономиката на Съединени американски щати се възвърне по-бързо от пандемията по отношение на главните си съперници заради големите фискални тласъци, ниските лихвени проценти и високото равнище на имунизации против ковид. Това обаче оказва напън за разгръщане на комерсиалния недостиг предвид на за вносни артикули. По-големият недостиг от своя страна се включва с противоположен знак при калкулиране на данните за Брутният вътрешен продукт, като това беше реалност през последните четири тримесечия.

Още от АМЕРИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР