Международният семинар по български език и култура във Великотърновския университет

...
Международният семинар по български език и култура във Великотърновския университет
Коментари Харесай

`Международният семинар по български език и култура във ВТУ

Международният семинар по български език и просвета във Великотърновския университет „ Св. св. Кирил и Методий “ събира участници от три континента за откриващото се през днешния ден 46-ото издание на форума.

За семинара по българистика са се записали участници от 25 страни. Най-младият участник е 17-годишният Кирил Манчовски от Япония, чийто татко е българин, а 72-годишният британец Уолтър Елиът е най-възрастният. С най-вече участници – по осем, са от Япония и Полша.

Български език и просвета във ВТУ ще учат студенти, вицепрезидент на Американския университет в Дъблин, служител на реда, химик, някогашен чиновник в японското посолство в Русия и други.

Основната цел на семинара е одобряването на българистиката в чужбина. Програмата от 10 до 30 юли включва на практика образования по български език и шест профилирани семинара, съобразени с ползите на участниците като изобразителното изкуство, модерно българско кино, български фолклор, история и просвета на България, планувани са исторически екскурзии в страната.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР