Международният съвет за контрол на наркотиците (МСКН) към ООН призовава

...
Международният съвет за контрол на наркотиците (МСКН) към ООН призовава
Коментари Харесай

ООН предупреждава: Третата възраст стават наркозависими

Международният съвет за надзор на опиатите (МСКН) към Организация на обединените нации приканва в оповестен в четвъртък отчет да се поведе битка с растящата приложимост на медикаменти измежду хората от третата възраст, като назовава това събитие “тиха епидемия”, съобщи Агенция Франс Прес.

При ускоряващото се застаряване на международното население, изключително в страни с ниски приходи, е извънредно значимо още в този момент да се обърне внимание на тази възрастова група, акцентира организацията в годишния си отчет.
МСКН предлага да се усъвършенства търсенето и събирането на данни по тематиката, като показва голям брой пропуски:

“Учените са склонни да подценяват използването на такива лекарства у хората над 65 години” и поради тази липса на информация държавните управления, които нормално не наблюдават от близко този проблем, не основават подобаващи стратегии за битка с него, се отбелязва в отчета.

Самата формулировка на термина “възрастен” в този подтекст е предмет на разногласия, като специалистите акцентират, че застаряването може да настъпи най-малко 15 години по-рано у хора, страдащи от нарушавания поради консумация на сходни субстанции.

Независимо от критерия, наличните данни демонстрират тревожна наклонност, се споделя в отчета.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР