Международният редактор на БТВ Валентин Костов анализира ситуацията в Израел

...
Международният редактор на БТВ Валентин Костов анализира ситуацията в Израел
Коментари Харесай

Журналист от БТВ: Хамас ще използва цивилното население за жив щит. Ще има много жертви

Международният редактор на БТВ Валентин Костов проучва обстановката в Израел след офанзивата на " Хамас ", както и апелът на Тел Авив към жителите на линията Газа да се изтеглят за 24 часа.

" Предупреждението на Израел е за северната част на линията Газа, на север от.линията Уади Ас Салка. Там е самият огромен град Газа, както и бежански лагери като Джавалия, Беат Лахия и Нусейрат. На процедура евакуация на север не е допустима през Израел, нито по море, тъй че единствената опция на цивилното население е на юг към другите бежански лагери като Хан Юнис и Рафа ", сподели той.

" На процедура това преселение не е допустимо да се случи за 24 часа. Освен това " Хамас " към този момент разгласи, че няма да извърши ултиматума на израелските управляващи за евакуация, като по този метод на процедура обрича цивилното население да стане жив щит пред израелските удари. Както сред прочее беше при всички израелски ответни набези през годините - 2008, 2009, 2018-та. Така че резултатът още от в този момент е предупреден - стотици и даже хиляди цивилни жертви ", добави Костов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР