Международният производител на премиум алкохол – Edrington, откри нова The

...
Международният производител на премиум алкохол – Edrington, откри нова The
Коментари Харесай

Най-колекционираната марка уиски в света The Macallan отвори нова дестилерия

Международният производител на премиум алкохол – Edrington, откри нова The Macallan дестилерия в Easter Elchies estate, домът на първокласния сингъл малц от 1824 година Новата дестилерия е по дизайн на интернационалните архитекти от Rogers Stirk Harbour + Partners. Компанията Edrington влага 500 милиона паунда зад марката The Macallan, от които 140 милиона пауда за построяването на новата дестилерия. Близо 400 души, профилирани в над 20 разнообразни области, бяха ангажирани в построяването на обекта. Завършването на този неповторим план лиши 3 години, а покривът на дестилерията съставлява най-комплексната дървена структура в света, състояща се от 1800 единични греди, 2500 разнообразни покривни детайла и 380 000 самостоятелни съставния елемент, като съвсем нито един от тях не се повтаря.
 mac_2018_trilogy_lifestyle_photo_800x600  pom2017124g08102_450x600  pom2017124g08192_800x599  pom2017124g0800208003_800x360  the-macallan-distillery-56_800x533
Новата дестилерия ще даде опция производството на уиски The Macallan да бъде увеличено с съвсем 34%. Всеки подробност от основаването на емблематичния усет и неповторимия шери темперамент на The Macallan ще бъде непокътнат като технология и материали и в новия дом на марката. Медните дестилационни казани са създадени от компанията Forsyth’s, които работят взаимно с дестилерията от 50те години на 20 век. Домакините от The Macallan са се погрижили да опишат историята и майсторството на основаване на уискито по новаторски и интерактивен метод и да предложат напълно друго и неповторимо прекарване на феновете на уиски от целия свят.  Част от портфолиото на марката ще бъде променено и познатите на българските уиски ценители Amber и Sienna се стопират от произвеждане и дестилерията се връща към портфолиото, което демонстрира на етикета годините на отлежаване. В България ще бъдат налични за продажба продуктите от сериите Double Cask и Fine Oak.

За да означи старта на новата дестилерия, The Macallan показва и нова лимитирана серия 72-годишно The Macallan уиски – The Genesis Decanter. На пазара ще бъдат пуснати единствено  600 неповторими декантера с отлежалото сингъл малц уиски. Това ще е най-старото The  Macallan уиски, предлагано в миналото, с което ще се означи този важен миг в историята на марката, съчетаващ неповторимия усет и темперамент на уискито с бистър винтидж декантер. Дизайнът на кристалната бутилка е изработен от Burgess Studio и препредава интериора на дестилерията.

Създадено през 1824 година, Macallan е най-колекционираното уиски в света и една от най-почитаните и награждавани марки сингъл малц уиски. Репутацията на The Macallan се дължи на изключителното качеството и неповторимия темперамент на продуктите. Изключителният фокус върху високото качество на напитките е запазената марка на The Macallan още от основаването на марката от Alexander Reid в североизточна Шотландия. Дестилерията се намира измежду парцел от 150-хектара, в сърцето на който е Easter Elchies House – имение, издигнато през 1700 година

Повече информация може да откриете на www.themacallan.com.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР