Международният , който е под прицел след съдебното дело срещу

...
Международният , който е под прицел след съдебното дело срещу
Коментари Харесай

Започващият днес кинофестивал в Кан реабилитира Джони Деп

Международният, който е под прицел след правосъдното дело против някогашната му брачна половинка по обвинявания в домашно принуждение, съобщи Агенция Франс Прес.

Водеща на церемонията за откриването ще бъде актрисата Киара Мастрояни, а съперниците на пенсионната промяна във Франция може да се изкушат да употребяват събитието като естрада. Преминаването по стълбите на Фестивалния и конгресен център ще бъде следено изключително деликатно.

На аления килим се чака завръщането на изпадналия в недружелюбност някогашен Джак Спароу от " Карибски пирати ". Режисьорката Майвен му даде основна роля - тази на Луи Петнадесети, в " Жана дю Бари " - филмът, който ще сложи началото на форума. Самата тя пък се превъплъщава в облика на любимката на краля.

 Новият филм с Джони Деп ще открие кинофестивала в Кан Новият филм с Джони Деп ще открие кинофестивала в Кан

Символично е завръщането на бул. " Кроазет " на американския артист, който се счита за.

Запитан за избора на откриващия филм на фестивала в Кан, шефът Тиери Фремо акцентира, че се е интересувал от Деп " като артист ", на който нищо не не разрешава да снима и чието показване в продукцията дефинира като " извънредно ". Фремо сподели, че не е следил нашумялата правосъдна сага сред Деп и някогашната му брачна половинка - актрисата Амбър Хърд, отправяли си взаимни обвинявания в домашно принуждение и клюки.

Джони Деп най-после, само че Амбър Хърд трябваше да изтърпи проливен дъжд от нападки. Накрая тя изчезна от общественото пространство, откакто " загуби религия в американската правосъдна система ".

На въпрос на Агенция Франс Прес за решението да ангажира Джони Деп във кино лентата, Майвен изясни, че е снимала " предишното лято, (когато) той приключваше втория си правосъден развой. Бях изпълнена с терзания, мислех си: какво ще стане? "

Режисьорката споделя, че " доста добре е знаела на какво се излага, показвайки американски артист в тази роля ". Но въпреки всичко решила, че е " по-добре е да имаш артист, който се отдава с тяло и душа ". Самата Майвен има проблеми със закона, защото неотдавна е нападнала публицист в ресторант.

 Снимка на деня: Катрин Деньов на афиша за кинофестивала в Кан Снимка на деня: Катрин Деньов на афиша за кинофестивала в Кан

Прожекцията на " Жана дю Бари " дава формален старт на 76-ото издание на най-големия кино фестивал в света. Церемонията за откриването му ще бъде водена от актрисата Киара Мастрояни под формалния афиш на събитието, на който е майка й Катрин Деньов.

Миналата година изненадата на форума беше включването онлайн на украинския президент Володимир Зеленски в разгара на съветската инвазия. Сега синдикатът Обща конфедерация на труда даде обещание да " направи лично кино " и да употребява медийното отразяване на фестивала, с цел да изрази несъгласието си с пенсионната промяна.

В сряда ще стартира конкуренцията за премията " Златна палма " с прожекцията на кино лентата " Чудовище " на японския режисьор Хироказу Корееда, който се бори за второ отличие в Кан след " Семейна спекулация " (2018).

 Филми на Кен Лоуч, Тод Хейнс и Джейлан са в формалната селекция на фестивала в Кан Филми на Кен Лоуч, Тод Хейнс и Джейлан са в формалната селекция на фестивала в Кан

Журито, управлявано от Рубен Йостлунд, ще се събере преди този момент, с цел да даде първата си конференция. Освен шведският режисьор, който предходната година завоюва втората си " Златна палма " за " Идиотският триъгълник ", част от него са американсикят артист Пол Дейно ( " Мис Слънчице ", " Семейство Фейбълман " ), сънародничката му Бри Ларсън, както и френската режисьорка Джулия Дюкурно ( " Златна палма " 2021 за " Титан " ).

В конкурсната стратегия са включени общо 21 кино лентата, измежду които такива на рекордните седем дами режисьори.

Кинофестивалът в Кан ще продължи до 27 май.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР