Международният комитет на червения кръст (МКЧК) призова страните-донори да предоставят

...
Международният комитет на червения кръст (МКЧК) призова страните-донори да предоставят
Коментари Харесай

Червеният кръст призова донорите за 33 млн. долара за Афганистан

Международният комитет на аления кръст (МКЧК) прикани страните-донори да дават 33 млн. $ за филантропична помощ на популацията в Афганистан, потърпевшо от въоръжения спор. Според оповестеното изказване на генералния шеф на организацията Робърт Мардини, средствата ще бъдат изразходвани по-специално за медицински потребности.

„ В момента МКЧК има дефицит на финансиране от към 30 милиона швейцарски франка (33 милиона долара) от общия бюджет от почти 79 милиона швейцарски франка (86 милиона долара). Призоваваме донорите за неотложно в допълнение финансиране в поддръжка на нашата работа, в това число в региона на медицината и в нашите центрове за физическа рехабилитация “, се споделя в изказването.
 Екологичен потенциал смутен: Китай и Русия може да засилят въздействието си в Афганистан Екологичен потенциал смутен: Китай и Русия може да засилят въздействието си в Афганистан
Европейският парламент се притеснява, че Русия и Китай може да засилят въздействието си в Афганистан след изтеглянето на войските на НАТО отта...

Отбелязва се, че Международният комитет на Червения кръст участва в Афганистан от 1987 година Служителите на МКЧК от години работят за отбрана и подкрепяне на нуждаещите се в регионите, следени от талибаните, и организацията разполага с отворени канали с локални и високопоставени водачи.

От 1 август в оборудванията, подкрепяни от МКЧК в цялата страна, са лекувани над 7600 пациенти, ранени от оръжие. Повече от 40 000 души, ранени от оръжия, са лекувани пък през юни, юли и август.

МКЧК е решен да застане до афганистанския народ и да помогне на мъжете, дамите и децата да се оправят с превъзмогването на обстановката, се споделя още в изказването.

" Ще продължим да работим ръка за ръка с Афганистанското общество на Червения полумесец, с цел да оказваме помощ на тези, чийто живот е бил белязан от войната “, съобщи Мардини.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР