Международният хоров фестивал Черноморски звуци е истински празник на песента.

...
Международният хоров фестивал Черноморски звуци е истински празник на песента.
Коментари Харесай

Десето издание на Международния хоров фестивал в Балчик



Международният хоров фестивал „ Черноморски звуци ” е същински празник на песента. морето, хармонията, хубостта и другарството.
В първите девет издания на фестивала участваха 142 хорови състава, повече от 5300 артисти от България, Румъния, Литва, Латвия, Швеция, Финландия, Естония, Германия, Франция, Чехия, Украйна, Русия, Турция, Холандия, Дания, Хърватска, Полша, Молдова, Сърбия, Македония и Гърция.

Голямата цел на фестивала е да построи мостове сред народи, култури, композитори, диригенти и хорове от цялостен ​​свят.

Темата за тежката корона на хоровото изкуство в България и следващото издание на Международния хоров фестивал в Балчик от 2 до 30 юни 2021 година разяснява диригентката на хор “Черноморски звуци “ – Валентина Георгиева.

 Смесен хор „ Черноморски звуци “ гр. Балчик, България

Валентина Георгиева е основен воин в “Нашият ден “

“Опитвам се да последвам задачата си и да унасям след себе си хора, които мислят оп същия метод като мен. Че е добре да се гради и съхранява. Да се вършат събития и осъществят планове, които имат висока художествена стойност.

Да привличаме към България и към изкуството в България международни имена. Не, с цел да се учим от тях, а, с цел да си дадем сметка, че ние сме част от този международен хоров свят.

Едва ли на хоровете някъде в Европа и по света предходната година е била лесна.  Всички ние изгубихме освен нашите срещи с хористите, само че изгубихме и срещите с публиката, което е много тежък миг за един създател.

Колкото и да си добър и да искащ да направиш нещо красиво, няма за кого да го направиш. Тази посока на търсене на публиката беше главният мотор, когато тръгнахме с екипа “Черноморски звуци “ да мислим по какъв начин тъкмо да се случи този наш хубав 10-и рожден ден.

Как да се случи по този начин, че хората да се върнат към чувството, че не всичко е изгубено, че всичко може да стартира отначало да се прави. Считам, че нашият Фестивал се оказа оня бутон, от който имаха потребност всички сътрудници, изключително в България. Онзи бутон, който да бъде натиснат и да им каже – “хора, време е да се събудим и да стартираме да си вършим нещата, по този начин както ги знаем. “

Чуйте Валентина Георгиева в звуковия файл.

/
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР