Международният фестивал за късометражно кино IN THE PALACE e посветен

...
Международният фестивал за късометражно кино IN THE PALACE e посветен
Коментари Харесай

Над 250 филма за една седмица - какво да очакваме от IN THE PALACE

Международният фестивал за късометражно кино IN THE PALACE e отдаден на късометражното кино, новите медии и цифровите изкуства. Той е уникален в България и е един от най-старите късофилмови конгреси на Балканите.

Фестивалът e и единственият в страната, сертифициран да номинира професионални късометражни филми за разглеждане от Академията за кино изкуства и науки на Съединени американски щати за премиите Оскар. 

Тази година IN THE PALACE ще зарадва почитателите със своето 20-то издание. Между 10 и 17 юни в Перник, София, Варна, Бургас и Пловдив ще забележим над 250 кино лентата. Очаква се в България да дойдат над 400 задгранични посетители. Сред тях ще има създатели на филми, режисьори, продуценти и дистрибутори, които ще вземат участие в професионалната част на IN THE PALACE.
 Снимка 618648

" Подготвяме се за най-мащабния ни фестивал досега и по тази причина за първи път ще сме в пет града. Желанието ни е повече хора да могат да се допрян до късометражното кино. Физическото осъществяване ще бъде в Перник и София. В тези два града приготвяме и концерти, срещи с създатели и професионалната ни част ", споделят уредниците.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР