Международният ден на възрастните хора – 1 октомври, по традиция

...
Международният ден на възрастните хора – 1 октомври, по традиция
Коментари Харесай

НОИ с важно съобщение за пенсионерите

Международният ден на възрастните хора – 1 октомври, по традиция ще бъде маркиран в офисите на териториалните поделения на Националния застрахователен институт, оповестиха от института.

В приемните по места чиновници ще дават отговор на запитвания, свързани с пенсионирането и ще поучават актуалните и бъдещите пенсионери и техните близки за социалноосигурителните им права.

Експертите ще дават съвещания по отношение на придобиването право на пенсия, настоящите условия за пенсиониране в другите категории труд и опциите за закупуване на недостигащ застрахователен стаж.

По случай празника са планувана и дейна осведомителна акция в цялата страна. На 1 октомври ръководители и чиновници на териториалните поделения на Национален осигурителен институт ще посетят домовете за обществени услуги на възрастни хора в Ямбол, Велико Търново, Кюстендил, Айтос, Айдемир, с. Чернозем, с. Падеш и други

Планирани са срещи в редица пенсионерски клубове в градовете Видин, Плевен, Кърджали, Хасково и Берковица. На тях специалистите ще дават информация по отношение на пенсионното законодателство и ще дават отговор на съответни въпроси.

Допълнителен ден за съвещания е очакван във филиала на Търговско предприятие на Национален осигурителен институт – Разград в Кубрат, а този в Исперих ще бъде с удължено работно време. В Шумен пък ще бъде проведена кръгла маса по социалноосигурителни въпроси.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` По
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР