Международният ден на ваната се отбелязва всяка година на 14

...
Международният ден на ваната се отбелязва всяка година на 14
Коментари Харесай

В чест на Архимед и закона за хидростатиката днес е международният ден на ваната

Международният ден на ваната се отбелязва всяка година на 14 юни в чест на Архимед , гръцкият математик, който е разкрил закона за хидростатиката .

Според легендата, Архимед открива, че тяло, потопено в течност, губи тегло, равно на тежестта на количеството течност, което измества, като великият математик е бил във вана, когато открива правилото на хидростатиката . Твърди се, че Архимед е извикал " Еврика! " (Известността на думата се дължи на Плутарх и Витрувий, съгласно които Архимед тичал гол по улиците на Сиракуза и крещял с цяло гърло " Еврика! ", откакто разкрил хидростатиката и от този момент се употребява за намерено решение на комплицирана задача и синоним на внезапно хрумване).

Днес Международният ден на ваната се отбелязва като ден, който припомня на хората да се насладят на релаксираща вана . Времето за къпане не е просто време за разформироване след дълъг ден, това е здравословна рутина, която от време на време оказва помощ на хората да намерят ново ентусиазъм, хрумвания и открития като Архимед.

Родители могат да употребяват занимателни занимания, употребявайки играчки за баня, с цел да научат дребните деца на главните правила на плаването.

Международният ден на ваната е положително опрощение да вземете обичаното си четиво и д а се отдадете на хубава дълга релаксираща вана с пяна.

Ето и няколко цитата от известни хора, които да ви вдъхновят да се потопите в топлата вана:

" Обичам да съм във ваната с красива, релаксираща музика и да не бързам да върша каквото и да било. Това е прелестно и ми оказва помощ да се успокоя и да спра мислите си " - Кайли Миноуг.

" Намирам ваната за медитативна и нормално се приготвям за деня по този метод " - Том Форд.

" Благородните каузи и горещите вани са най-хубавите лекове против меланхолия " - Доди Смит.

" Честита баня! "
 Снимка 534680
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР