Международният ден на даряването на книги или International Book Giving

...
Международният ден на даряването на книги или International Book Giving
Коментари Харесай

АБК с призив към компаниите и частните лица да дарят книги

Международният ден на даряването на книги или International Book Giving Day - 14 февруари, се празнува за пръв път през 2012 година. Към момента 44 страни поддържат самодейността, измежду които Франция, Индия, Бразилия, Дания, Германия, Египет, Канада, Мексико, Унгария и България.
Акция „ Книгодаряване ” е акция за даряването на книги и още един мотив да подарим книга на институциите, които се грижат за духовното ни израстване и обучение, съхраняват книгата като полезност и озаряват със познания, а точно - учебни заведения, библиотеки, читалища.
 Ученичка стана съавтор на алманах със задания по математика Ученичка стана съавтор на алманах със задания по математика
Шестокласничката от ПМГ „ Добри Чинтулов “ Сливен Мариана Димитрова е съавтор на излезлия в края на предходната година алманах с...
В началото на тази година, след месеците на провокации пред целия културен и учебен бранш, браншовата Асоциация „ Българска книга ” се обръща към бизнеса и всички хора, които имат вяра в силата на книгата, с зов да купят книги и да ги дарят на своите обичани учебни заведения, библиотеки, читалища.
„ Четенето на книги е в основата на всяко развито и проспериращо общество. В обстановка като днешната, четенето оказва помощ и дава вяра. Книгите остават частицата просвета, налично когато и да е. За да може да бъдат налични и за всеки, подарете обичаната си книга на библиотека, читалище, учебно заведение. Включете се в Акция „ Книгодаряване ” с жест на обществена отговорност ”, споделя Диана Бойчева, издател и член на Управителния съвет на Асоциация „ Българска книга ”.
Даряването на книга е акт на корпоративна обществена отговорност, само че освен. Включвайки се в Акция „ Книгодаряване ”, фирмите се трансформират и в посланици на четенето, акцентират значимостта на книгите и четенето като част от формалното и неофициално обучение, споделят любовта си към книгите.
Акция „ Книгодаряване ” на Асоциация „ Българска книга ” е естествено продължение на акцията ”, която започва през април предходната година за да подкрепи книгата, да я запази като полезност и да подсигурява нейното бъдеще. Под нейната шапка се организираха самодейностите „ За да я има книгата ”, „ Купи 1 книга. Дари я на своето учебно заведение ”, „ Купи 1 книга. Подари я за Коледа ” и актуалната „ Купи 1 книга. Зарадвай обичан човек ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР