Международни експерти обсъждат на двудневен форум в „Св. Влас“ безопасността

...
Международни експерти обсъждат на двудневен форум в „Св. Влас“ безопасността
Коментари Харесай

Експерти обсъждат на форум работата на V блок на АЕЦ “Козлодуй“


Международни специалисти разискват на двудневен конгрес в „ Св. Влас “ сигурността на 5 блок на АЕЦ Козлодуй. От 11 до 13 септември по време на конференция ще бъде и изваждането от употреба на нуклеарни уреди и ръководство на радиоактивните боклуци от спрените дребни блокове в първата атомна.

Водещи експерти ще срещнат участниците с новости и наблюдения в региона на нуклеарната физика, радиологията и ядрената медицина.

В годишната конференция „ Ядрената сила за хората “ вземат участие нуклеарни специалисти от проучвателен, контролиращи и експлоатационни организации от България Германия, Корея, Англия, Испания, Македония, Канада, Украйна, Унгария, както и представители на Европейската комисия.

Форумът се провежда от Българското нуклеарно сдружение, което в продължение на повече от 25 години организира политика за гарантиране на безвредното потребление на нуклеарната сила, както и за устойчивото развиване на стопанската система и енергетиката на България.

Чрез годишната си конференция сдружението се стреми да обезпечи на нуклеарната общественост внушителен и наличен конгрес, който е опция за фирмите и специалистите в региона да показват своите достижения и визии за бъдещето развиване на нуклеарната промишленост в страната. /БГНЕС, Снимка: 19 Минути
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР