Международната транспортна и логистична компания Gebrüder Weiss приключи финансовата 2017

...
Международната транспортна и логистична компания Gebrüder Weiss приключи финансовата 2017
Коментари Харесай

През 2017 г. Gebrüder Weiss засилва международната мрежа

Международната транспортна и логистична компания Gebrüder Weiss завърши финансовата 2017 година с нарастване на оборота от към 14%. Така чистият краткотраен оборот възлиза на към 1,55 милиарда евро, по отношение на предходната година, когато оборотът бе 1,36 милиарда евро. Решаващи за позитивния баланс бяха районното разширение в Европа, Азия и Северна Америка, както и най-новото придобиване на компанията DTC в Южна Германия. Gebrüder Weiss влага общо към 65 млн. евро в разширението на мрежата си и по този начин удвои размера на вложенията по отношение на предходната година (2016 година те възлизаха на 32,7 млн. евро).

„ С реформаторски вложения в центрове, инфраструктура и личен състав, 2017 година беше отлична година за Gebrüder Weiss ”, обобщава постигнатото изпълнителният шеф на Gebrüder Weiss, Волфганг Нийснер. „ Искаме да осигурим идентични стандарти за качество в логистиката на нашите клиенти по целия свят. И се доближихме доста до това условие. Отличен резултат доближиха най-много секторите ни Сухопътен превоз и Логистични решения, в конкурентна среда успяхме да увеличим оборота с 15,6% на 1.041,3 млн. евро. ”

Делът на личния капитал още един път бе повишен и в този момент е 59%, което демонстрира високата финансова непоклатимост на компанията. Броят на чиновниците се е нараснал с 4,7% за година, понастоящем възлиза на 6 724 чиновници на цялостно работно време.

Разширяване на мрежата по света

През 2017 година Gebrüder Weiss реализира друго основно достижение с разширението на мрежата си оттатък океана. Логистичната компания основа лична локална организация в Съединени американски щати, с централа в Чикаго и други центрове в Ню Йорк, Атланта, Бостън, Далас и Лос Анджелис. Компанията ускори наличието си и в китайските търговски центрове: с четири нови филиала в Хонконг, Шънджън, Джандзян и Гуанджоу, Gebrüder Weiss разшири своята мрежа и в Източна Азия. Само в Китай има над 18 филиала, които наред с услугите на въздушния и морски превоз, оферират също логистични решения и локална дистрибуция. Липсващо звено по тогавашния Път на коприната сред Европа и Азия беше запълнено с основаването на посланичество в Ереван, Армения. В емирство Абу Даби Gebrüder Weiss откри следващ филиал на арабския полуостров.

В Германия Gebrüder Weiss започва с четири нови офиса за въздушен и морски превоз (Air & Sea) в Хамбург, Дюселдорф, Франкфурт и Мюнхен. Логистичната компания разшири мрежата си за сухопътен превоз в Южна Германия като закупи немската транспортна компания Deutsche Transport Compagnie Erich Bogdan GmbH & Co. KG (DTC) със седалище в Нюрнберг. В Тирол логистичната компания за събития и премествания Kapeller се включи като 100% дъщерна компания в мрежата на Gebrüder Weiss. Компанията усили своите логистични уреди в множеството филиали в Австрия, Чехия и Румъния.

Търси се повсеместен пакет от услуги

Логистичната компания Gebrüder Weiss е търсена освен поради разширението на мрежата си. Портфолиото от услуги също продължава да се развива. “Днес, подсигуряването на цялостната логистична верига дава на доста международни компании решаващо преимущество пред конкуренцията ”, изяснява Нийснер. “Ето за какво, за все по-голям брой от нашите клиенти, действаме освен като транспортна компания в класическия смисъл на думата. “ Съвремието изисква характерни за индустрияталогистични решения. Това е повода компанията да основе свои клъстъри за браншовете High-tech и Automotive, които проучват характерните условия на тези промишлени браншове и създават за тях сложни решения. Услугите за софтуерните компании включват, наред с класическата логистика за хранилища, доставки и дистрибуция, също концепции за сигурност и техническа дистрибуция, в това число апаратура на огромни електронни уреди. Портфолиото от услуги за Аutomotive промишлеността включва също доставки Just-in-Time непосредствено до завода, вътрешна логистика и покриването на транснационални райони като изпращач за региона.

В развой на развиване се намира също секторът „ Home Delivery “ (доставка до дома). С продуктовото название GW pro.line home, Gebrüder Weiss реализира цялостен размер логистични услуги за крайни клиенти. През предходната година от тези услуги са се възползвали най-вече търговски компании за електрооборудване и мебели, както и компании за електронна търговия. Така специалистът в логистиката Gebrüder Weiss и през 2017 година затвърди позицията си като австрийски водач на пазара в този бизнес сегмент, с към 300 000 осъществени колета. Понастоящем с изключение на в Австрия, GW pro.line home развива услуги в Чехия, Сърбия, Хърватска, Унгария и Словакия.

При колетните услуги, Gebrüder Weiss Paketdienst (GWP), сътрудник на австрийската DPD, делът на частните клиенти е повишен с 9%, с помощта на спомагателни новаторски услуги. В Австрия DPD бележи общо нарастване на количеството пратки от над 3 милиона на общо 46,5 млн. колета.

Мажоритарен дял на дъщерната компания на Gebrüder Weiss Inet-logistics беше продадена в средата на 2017 година на Castik Capital. Софтуерната компания има намерение да употребява спомагателния капитал на Люксембургския фонд за развиване, като затвърди позицията си като един от водещите международни снабдители на системи за ръководство на превоза и портали за товарни транспорти в облак.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР