Международната рейтингова агенция S&P Global Ratings повиши дългосрочния и краткосрочния

...
Международната рейтингова агенция S&P Global Ratings повиши дългосрочния и краткосрочния
Коментари Харесай

Две агенции повишиха кредитния рейтинг на България

Международната рейтингова организация S&P Global Ratings увеличи дълготрайния и краткосрочния кредитен рейтинг на България в задгранична и локална валута до 'BBB-/A-3' от 'BB+/B'.

„ Повишената оценка на анализаторите отразява усилването на външната позиция на страната, обусловена от продължителната агресия на износа и повишаването на спестяванията”, написа във Фейсбук министър председателят Бойко Борисов.

Агенция Fitch също увеличи дълготрайния кредитен рейтинг на страната ни в задгранична и локална валута на 'BBB' от 'BBB-'. Перспективата и на двата индикатора е постоянна.

Според S&P Global Ratings рисковете, свързани със основна и неочаквана смяна във финансовите потоци, идващи от чужбина, и в частност директните задгранични вложения, са намалели доста. Публичните финанси също са оценени като постоянни и защитаващи валутния режим.

Стабилната вероятност демонстрира съществуването на баланс в рисковете, свързани с оценяването на кредитния рейтинг. Очакванията за растежа на стопанската система са усъвършенствани, а фискалната политика е оценена като консервативна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР